Secrete.

miercuri, 6 februarie 2013

Mai adanc, din ce in ce mai adanc!

Mai adanc, din ce in ce mai adanc!

massive-ordnance-penetrator-mop-gbu-57ab
GBU-57A/B
In timp ce iranienii isi baga uzinele din ce in ce mai adanc in pamant, de frica bombardamentelor, americanii la randul lor cauta modalitati sa le de la cap acolo unde s-au bagat. Numai ca aceasta cursa intre adancime si putere de penetrare a bombelor anti-buncar americane, are un tempo din ce in ce mai accelerat.
Astfel doar doi ani au trecut de cand armata americana a primit GBU-57A/B care este o arma de tip MOP (massive ordnance penetrator) si au si anunta ca armei i s-au adus cateva imbunatatiri. Aceasta arma este in esenta o bomba de 14 tone, cu o incarcatura de lupta de 2.4 tone si un pret pe masura: 3.4 milioane de dolari bucata si este gandita sa fie lansata inclusiv de catre B-2, cate doua bombe per avion. Pentru acest lucru cateva bombardiere strategice stealth au fost modificate.
Ori prin alaturarea bombardierului stealth B-2 cu GBU-57A/B, posibili “clienti” au devenit vizibili si sunt doar doi: Iranul si “amici” americanilor si ai intregii oamniri, din nordul Peninsulei Koreea. Intradevar buncare de mare adancime se mai gasesc si prin Somalia sau Afganistan, numai ca in aceste tari nu ai nevoie sa trimiti B-2, ci foarte frumos le dai dupa ceafa dintr-un “batran” B-52, pe motiv ca Somalia si Afganistanul , sau ma rog, acupantii respectivelor buncare nu au cum sa stie ca vin americanii sa-i democratizeze, ca aia saracii nu radare, pe cand drept-credinciosii ayatollahului si aia de se inchina la statuile clanului Sen…au!
B-2 Spirit MOP GBU57
GBU-57 Massive Ordinance Penetrator
B-2 si GBU-57A/B
Revenind acum la MOP, aceasta bomba are un cap de otel care ii permire sa penetreze pana la 60 de metri de beton armat sau perete satancos, numai ca iranienii si-au ascuns “jucariile” la peste 90 de metri, asadara americanii au cerut deja producatorului GBU-57 o noua arma capabila sa penetreze mai adanc.
In principiu un MOP este o amarata de bomba gravitationala, lansata de la o cat mai mare altitudine. Forta sa de penetrare este data de masa armei si altitudinea de lansare. In momentul impactului arma poate depasi viteza sunetului si Dumnezeu stie cate mii de G. Arta, daca se poate numi asa, este cum sa faci ca bomba sa nu se dezintegreze la impact. Astfel intreaga carcasa este intarita si foloseste material foarte dure, insa schema de constructie este in esenta destul de inteligenta. Ganditi-va la ce forte inertiale are de suportat structura, precum si incarcatura de lupta, si cat de bine trebuiesc protejate pentru a rezista la franarea fabuloasa la care este supusa intreaga structura.

Sursa: strategypage

 GeorgeGMT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.