Secrete.

luni, 22 aprilie 2013

Speranta industriei aeronautice romanesti-Tupolev..

Rusii vor sa fabrice avioane Tupolev la Romaero Baneasa

Recomanda
Rusii vor sa fabrice avioane Tupolev la Romaero Baneasa Sursa foto: tupolev.ru
Rusia a propus Romaniei o colaborare privind productia unui model de avion civil Tupolev la Romaero Baneasa, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.
"Partea rusa a propus un parteneriat intre Tupolev si Romaero pentru constructia in Romania a unui model de avion civil Tupolev", a afirmat Vosganian, scrie Mediafax.
El a precizat, dupa sedinta unei comisii interguvernamentale de colaborare intre Romania si Rusia, ca propunerea este "in evaluare".
La conferinta a participat si Konstantin Kosaciov, presedintele Agentiei Federale Rossotrudnicestvo, de promovare a colaborarii Rusiei cu alte tari.
Alte subiecte abordate de cele doua parti au fost agricultura, transporturile, cercetare stiintifica, productia de electricitate si depozitarea gazelor naturale.
"Au fost propuneri din ambele parti. (...) Romania are un interes major sa exporte produse agroalimentare in Rusia", a spus Vosganian, adaugand ca a redeschis reprezentanta comerciala a Ministerului Economiei din orasul Sankt Petersburg.
Citeste si:
Totodata, partea romana a adresat companiilor ruse propunerea de a investi in constructia de hidrocentrale noi pe Cris si Aries, participarea la realizarea hidrocentralei Tarnita-Lapustesti din judetul Cluj, modernizarea termocentralei Iernut, detinuta de Romgaz Medias, cooperarea privind constructia unor depozite subterane de gaze naturale si explorarea de perimetre petroliere noi.
Multe dintre aceste subiecte au fost abordate in discutiile dintre Moscova si Bucuresti in ultimii ani, insa nu s-au concretizat.
"Depunem toate eforturile sa vedem cat de reale pot fi propunerile pe care le-am primit ca firme rusesti sa investeasca in Romania", a afirmat Kosaciov.
Vosganian a spus ca Romania exporta in Rusia in principal produse cu mare grad de prelucrare, si importa in proportie de 90% produse energetice.
Romania importa din Rusia produse de 3,5 miliarde dolari si exporta marfuri de 1,4 miliarde dolari, potrivit ministrului Economiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.