Secrete.

duminică, 30 iunie 2013

Unde a dispărut ”Piramida Neagră” din Giza?

Unde a dispărut ”Piramida Neagră” din Giza?
Fiind pasionat de marea civilizație antică, de curând dintre paginile de web mi-au alunecat câteva imagini destul de misterioase despre un presupus puzzle egiptean. Ceea ce mi-a atras atenția este o teorie a conspirației care vrea să aducă în prim plan o piramidă dispărută. Mi-a atras atenția faptul că mulți internauți și-au manifestat brusc interesul pentru o carte. Frederic Norden în anii 1700 în cartea sa ”Travels in Egypt and Nubia” a descris că pe platoul Giza sunt de fapt patru piramide principale, pe cea de patra numind-o ”Black pyramid” (Piramida Neagră).
În acest caz datele problemei se schimbă. Vorbim despre un alt trecut înscenat pe platoul Giza. Și dacă a existat o piramidă neagră, unde este acum? Cartea curge pe internet și conține o cantitate mare de informație. În imaginea alăturată, elaborată de către Frederic Norden, se poate vedea clar prezența unei a patra structuri misterioase – respectiv piramida neagră. Se găsește în partea din stânga sus a imaginii.
O vizualizare a zonei cu google earth nu rezolvă nimic, deoarece o posibilă cartografiere a platoului a fost efectuată la 300 de ani după ce Frederic Norden a realizat acea fotografie. Imaginea din satelit a zonei, luată din același unghi ca și fotografia autorului, pare ciudată. Dacă te uiți atent la zona de deasupra piramidei de la extrema stângă a imaginii, perimetrul a fost tăiat exact ca și cum acolo e o structură care lipsește.
Iată, aici este deja celebrul fragment de text din cartea lui Frederic Norden, “Călătorii în Egipt și Nubia”: ”Piramidele principale sunt la sud-est….. Există patru dintre ele care merită cea mai mare atenție. Cele două piramide …….. cele mai nordice sunt mai mari, și au cinci sute de picioare înălțime. Celelalte două sunt mai mici, dar au unele particularități, ocazie pentru care sunt examinate și admirate.” 
De aici în acolo începe teoria conspirației. Internauții spun că Frederic Norden a făcut o greșeală. Piramida descrisă de el, la pagina 120 din carte, nu este nimic mai mult decât una dintre piramidele satelit situate la baza piramidelor mari. Alți internauți au descoperit pe web documente care atestă îngroparea piramidei negre, și apoi dezmembrarea ei. Parte din această structură e posibil să fi ajuns la Meca, sau poate în Ierusalim. 
Astfel conform teoriei, a patra piramidă, respectiv ”Piramida Neagră” a fost realizată dintr-o misterioasă piatră neagră, mai grea decât granitul obișnuit și că a avea un ciudat cub negru în compoziție. Un egiptolog a declarat că deocamdată se confruntă cu localizarea și cu indicațiile din noua fotografie realizată de satelit, dar e posibil ca acolo să fie vorba doar despre rămășițele unei construcții. 
piatza
 
Un zvon a venit și din partea unor localnici în vârstă care au spus că ar fi fost ”demontată” de către francmasoni în anii 1700, care doreau ”cubul”. Sau a fost un cutremur masiv care a slăbit multe dintre pietrele exterioare, cu care au fost apoi construite moschei și cetăți în apropiere Cairo. Frederic Norden a descris piramida și a prezentat ilustrații din 1737 iar pe la 1798 Napoleon Bonaparte a efectuat o expediție în Cairo. 
Atât planurile de luptă cât și hărțile sale nu par să indice existența unei a patra piramide. Nu se știe dacă exista vreo conexiune presupusă masonică în expediția lui Bonaparte. Dar ideea rămâne de studiat. Atât Napoleon cât și Alexandru cel Mare au fost inițiați în școlile misterelor și au avut acces la informații de alt nivel. Și “ochiul” este un simbol care a pătruns în fiecare cultură a antichității, cubul negru din componența piramidei probabil că avea anumite proprietăți. (abovetopsecret)
Sursa: Autopunct cardinal (div)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.