Secrete.

sâmbătă, 24 august 2013

Monștri Yeti, extratereștri, raze ale morții? De ce au murit nouă turiști ruși în 1959

Monștri Yeti, extratereștri, raze ale morții? De ce au murit nouă turiști ruși în 1959

Incidentul din pasul Dyatlov rămâne unul dintre cele mai mari mistere din istoria Rusiei.

 220  0
 
 0
Caz misterios în Rusia
Caz misterios în Rusia / FOTO: Daily Mail
Caz misterios în Rusia
Caz misterios în Rusia / FOTO: Daily Mail
Caz misterios în Rusia 
Caz misterios în Rusia  / FOTO: Daily Mail
În anul 1959, o echipă de salvare a găsit pe Khoat Syakhl, cunoscut drept Muntele Morților, două corturi acoperite aproape complet cu zăpadă. Salvatorii au rămas uimiți când au descoperit în zăpadă urmele unor tălpi de om îndepărtându-se de corturi pentru aproximativ jumătate de kilometri. În interiorul cortului, toate obiectele celor nouă turiști ruși care fuseseră dați dispăruți erau intacte și așezate ordonat. Cine ar fi mers desculț pe zăpadă la -24 de grade Celsius și de ce corturile păreau să fi fost tăiate cu cuțitul?, s-au întrebat membrii echipei de salvare, scrie Daily Mail.
Așa a început misterul cazului care a ajuns să fie cunoscut drept incidentul din pasul Dyatlov. Cei șapte turiști dați dispăruți, șapte bărbați și două femei, erau absolvenți de facultate pasionați de excursii montane, ceea ce a făcut ca dispariția lor să fie cu atât mai misterioasă.
Primele cadavre, acoperite de sloiuri de gheață, au fost descoperite în apropierea unui râu, la aproximativ un kilometru și jumătate depărtare de corturi, alături de rămășițele unui foc. Abia după alte două luni au fost găsite și celelalte cadavre ale celorlalți tineri, într-o groapă pe care au săpat-o în încercarea de a se proteja de gerul cumplit.
Câțiva dintre tineri aveau oase rupte și răni interne cumplite, însă anchetatorii n-au putut găsi nici măcar o rană externă. La fel de ciudat, hainele turiștilor conțineau un nivel ridicat de radiații. Detaliul cel mai șocant a fost faptul că tinerei Lyudmilla Dubinina îi lipsau ochii și limba.
Anchetatorii au stabilit că ceva i-a făcut pe cei nouă tineri să își părăsească în grabă corturile, tăindu-le cu cuțitele, însă n-au putut stabili o cauză pentru gestul lor. Potrivit unor surse, șeful anchetei a ajuns la concluzia că cei nouă fuseseră uciși de extratereștri. N-a putut formula o asemenea concluzie și în raportul oficial, astfel încât cazul a fost clasat.
De curând, autorul britanic Keith McCloskey a prezentat cazul într-o carte, iar regizorul Renny Harlin l-a transformat într-un film. Cazul rămâne însă la fel de misterios.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mon-tri-yeti-extrater-tri-raze-ale-mor-ii-de-ce-au-murit-noua-turi-ti-ru-i-in-1959_1254853.html#ixzz2cua8DpFF
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.