Secrete.

luni, 30 decembrie 2013

Sateliții extratereștrii, între imaginație și adevăr

Sateliții extratereștrii, între imaginație și adevăr

 
 
 
 
 
 
3 Votes

Meteorit... sau navă extraterestră?
Meteorit… sau navă extraterestră?

By dr. Emil Străinu

Potrivit unor ipoteze, în jurul Pământului s-ar afla satelizate (conform presei) obiecte cosmice de provenienţă extraterestră. Astfel, la 18 decembrie 1955, observatoarele astronomice din SUA, Marea Britanie şi URSS au semnalat un bolid cosmic care, încercând să se înscrie pe orbită în jurul Terrei, a explodat.Din bolid s-au desprins două părţi mari, estimate de la sol, prin măsurători, la aproximativ 30 de metri fiecare, care se învârt în jurul Pământului la o altitudine de aproximativ 2.000 de km. Traiectoriile multor sateliţi au trebuit modificate pentru că se apropiau foarte mult de aceşti doi bolizi cosmici.
Cercetări ulterioare, confirmate de savanţi din mai multe ţări, au demonstrat că cele două părţi rezultate în urma exploziei bolidului sunt înconjurate de alte opt fragmente perfect vizibile şi de alte părţi mai mici, observabile numai cu telescoape deosebit de puternice. Iniţial s-a crezut că este vorba de un fenomen natural, iar cele două obiecte ce se învârt în jurul Pământului ar fi rămăşiţele unei meteorit gigant.
Adevărul este însă că aceşti aşa-zis meteoriţi au început să se învârtă în jurul Terrei în urma exploziei. Tocmai acesta este motivul pentru care unii cercetători se îndoiesc că ar fi vorba de simpli meteoriţi. Aceştia niciodată nu explodează spontan în Cosmos, în afara atmosferei. Ei se aprind abia când încep să cadă spre Pământ, în momentul contactului cu straturile superioare ale atmosferei.
La aceasta se adaută faptul că niciodată meteoriţii nu încep să se învârtă singuri în jurul Pământului, fapt imposibil gândindu-ne la ipotetica masă a bolidului. Cert este că provenienţa acestuia este extraterestră, indiferent de originea sa naturală sau artificială. El ar trebui fotografiat, filmat şi, eventual, anumite fragmente ce se vor detaşa studiate în laborator, ele putând oferi astfel date de o importanţă excepţională.
Deşi de la producerea acestui eveniment au trecut zeci de ani, bolidul extraterestru fragmentat continuă să existe pe orbită, învăluit într-o aură de mister. Părerile savanţilor sunt diferite, mergând de la negarea importanţei acestei descoperiri, până la identificarea bolidului cu o astronavă extraterestră.
Iată câteva dintre aceste păreri: astrofizicianul rus  S.P.Bojici: „Sunt sigur că în jurul Pământului se roteşte o navă cosmică de provenienţă extraterestră, pe care se află un echipaj sosit din Univers. Propun ca Universitatea Sovietică şi Statele Unite să aducă pe Pământ cadavrele echipajului cosmic şi măcar o parte din instalaţiile navei extraterestre. Astfel, am putea obţine unele informaţii de valoare excepţională”. Părere exprimată de savant prin anii 70
Profesorul Bojici este convins că la aceeaşi concluzie au ajuns şi astronomii americani şi britanici: „Această problemă este cunoscută atât în America, cât şi în Marea Britanie, însă, nu se ştie de ce, nu se vorbeşte nimic. în primul rând ar trebui să fotografiem această navă distrusă, apoi ar fi necesar să-i facem o vizită şi, dacă se va constata că într-adevăr este vorba de o navă extraterestră, să întocmim un program de coborâre a acesteia pe Pământ.”
Stanton Friedman, cunoscut ufolog american: „Ştim şi noi câte ceva despre explozia din 1955. Controlăm adesea fragmentele, fiindcă orbitele lor se întretaie cu sateliţii noştri. Nu este exclus ca ele să aparţină vreunei nave cosmice de provenienţă extraterestră. Sunt convins că ar merita să mergem acolo şi să cercetăm. Cine ştie, probabil că mai devreme sau mai târziu acest lucru se va realiza.”
Geologul rus I. Zolotov: “Nu pun nici pe departe semnul întrebării în dreptul ipotezei profesorului Bojici. Mă îndoiesc doar că vom fi în stare să aducem pe Pământ materialul ce se învârte în jurul planetei noastre”.
Astrofizicianul Vladimir Azhazha relatează că de foarte mult timp compania americană Hughs Corporation cercetează posibilitatea de a investiga rămăşiţele acestei posibile nave cosmice. Mai mult decât atât, una din recentele dispozţii NASA evidenţiază necesitatea de a controla periodic acest meteorit dublu.
Câtă realitate şi câtă ficţiune există în această captivantă ipoteză, deocamdată nu putem şti. „Meteoritul” se mai află încă pe orbită şi aşteaptă cercetătorii care să-i descrifreze secretele. În octombrie 1962 a fost plasat pe orbită satelitul Anna, care era echipat cu patru faruri puternice, scânteietoare, licărind cu intermitenţă. Acestea puteau fi fotografiate pe fondul stelelor, cu scopul de a permite oamenilor de ştiinţă să calculeze mai precis dimensiunile şi forma Terrei. Cunoscut şi sub numele de Firefly, satelitul a fost urmărit şi fotografiat timp de două luni, după care a încetat să mai funcţioneze.
Considerând că şi-a încheiat activitatea şi că nu mai este util, USAF şi-a întrerupt lucrul cu el şi a continuat îndeplinirea altor misiuni. în august 1963, însă după şapte luni de întrerupere, Firefly intră brusc din nou în activitate, iar tehnicienii de la USAF, bucuroşi dar foarte uimiţi, au reînceput lucrul cu el. Se pare că în această perioadă de tăcere, satelitul a fost vizitat în mai multe rânduri de un OZN.
La 2 mai 1963 a fost lansat satelitul TELSTAR 2. El a funcţionat perfect până la 16 august, când dintr-o dată intră în pană. A rămas astfel pînă la 12 august anul următor când, brusc, şi-a reluat activitatea de acolo de unde o întrerupsese. Cauzele acestor defecţiuni nu au putut fi determinate de la sol, specialiştii fiind puşi în faţa unor întrebări deocamdată fără răspuns.



 http://newsconspy.wordpress.com/2013/06/26/satelitii-extraterestrii-intre-imaginatie-si-adevar/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.