Secrete.

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Zona Prather, un loc misterios sau o mistificare?

 
 
 
 
 
 
wikimedia.org/ Sanjay ach /cc-by-sa 3.0, Mystery Spot, зона Прейзера, Мистери Спот
Zona Prather este un loc misterios renumit de lângă oraşul Santa Cruz din California (SUA), cunoscut sub numele de Mystery Spot. Se crede că aici gravitaţia nu se supune legilor pământeşti, ci unor legi proprii. Apa curge de jos în sus, iar o dată pe săptămână puteţi deveni martor al efectului imponderabilităţii.
Potrivit unei legende locale, la sfârşitul anilor 30 ai secolului trecut, un medic l-a sfătuit pe George Prather, care suferea de migrene, să se plimbe prin pădure. Odată, Prather a nimerit în locul, care acum se numeşte Mystery Spot şi aici durerile au încetat. După aceea au început minunile: acul busolei se învârtea, iar obiectele aveau o locaţie ciudată în spaţiu. Şi la fel ca în orice loc misterios, aici nu există păsări cântătoare şi nici un fel de alte animale.
George Prather a construit o casă în centrul acestei zone. Dar în timpul unei alunecări de teren casa s-a înclinat într-o parte. Parther a încercat de câteva ori să ridice casa, dar toate încercările au eşuat şi atunci el a înţeles că aici forţa gravitaţională clasică acţionează în alt mod.
Anual, mii de turişti entuziaşti simt pe pielea lor „minunile” zonei Prather. Ghizii le arată ce este în stare să facă gravitaţia distorsionată, le arată busole care nu funcţionează, fac experimente cu diferite obiecte care în loc să se mişte în jos pe o scândură se ridică de jos în sus, iar oamenii de aceeaşi înălţime stând pe aceeaşi scândură sunt unul mai înalt decât altul din cauza „denaturării perspectivei” în acest loc. Localnicii afirmă că o dată pe săptămână, marţi seara înainte de închidere, în casă dispare gravitaţia şi timp de câteva secunde omul poate nimeri în imponderabilitate. Cum pot fi explicate toate acestea?
Pictoriţa Anna Aksakova, specialistă în efecte optice, este sceptică.
„Zona Prather este una din cele mai geniale mistificări ale secolului 20. Ea este construită pe baza unei iluzii optice. După cum ştiţi, înclinaţia casei este de 25 de grade, ceea ce este suficient pentru ca oamenii să nu cadă, iar în interior să ai impresia că toţi stau strâmb. Trucul când turiştii de aceeaşi înălţime stau pe o scândură şi unul pare mai înalt decât altul, de asemenea este o iluzie optică”.
Deci, George Prather, unul din cei mai talentaţi animatori şi inventatori ai timpului său, a construit special casa lui uimitoare cu ajutorul cunoştinţelor de proiectare. Fiecare centimetru din interior şi spaţiului înconjurător este foarte bine gândit şi măsurat. Iar legenda frumoasă despre acest loc misterios a avut efect: fluxul de turişti naivi nu scade până până în prezent.
http://romanian.ruvr.ru/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.