Secrete.

luni, 7 iulie 2014

ARMATA DE ELIBERARE A UNIUNII REPUBLICILOR POPORULUI DIN NOVORUSIA A REÎNCEPUT LUPTA CONTRA AGRESORILOR UCRAINIENI

   Armistițiul care adurat șase zile s-a încheiat. Armata de Eliberare a Uniunii Republicilor Poporului din Novorusia (Ucraina de Sud-Est)  a primit ordinul de a relua luptele contra agresorilor ucrainieni.
La această oră la care scriu, conform știrilor publicate de bloggerii ruși din Donbass, dar și conform unor agenții de știri precum Itar Tass sau Ria Novosti, se dau lupte crâncene în Donbass între blindatele Armatei de Eliberare a Republicii Populare Donețk și trupele de tancuri ucrainiene care încearcă să pătrundă în capitala Republicii.
În apropierea orașului Donețk se aud explozii de arme grele. În satul Karlivka de lângă Donețk forțele Armatei de Eliberare au respins un atac al militarilor ucrainieni. Calea ferată care leagă Donețk de restul Ucrainei a fost aruncată în aer de persoane necunoscute.
Conform declarațiilor oficiale ale Biroului de Presă al Republicii Populare din Donețk, în ultimele șase zile militarii ucrainieni au încălcat de peste 112 ori armistițiul deschizând focul pe toată lungimea frontului. Ei au  continuat să bombardeze orașele și satele rușilor din Donețk și Lugansk. Batalioanele fanaticilor fasciști din Sectorul de Dreapta, aliați ai forțelor armate ale Republicii Ucraina și ai Gărzii Naționale a Ucrainei au continuat luptele fără să respecte condițiile armistițiului. Cu toate acestea, în cursul armistițiului Armata de Eliberare a Novorusiei a returnat forțelor ucrainiene trupurile a câteva sute de militari ucrainieni morți în cursul luptelor.
După cum anunță agenția Itar Tass și Komsomolskaia Pravda, Serviciile Secrete ale Republicii Populare Donețk au depistat persoane străine în apropierea bazinelor de epurare din apropierea orașului Donețk (oraș cu aproape două milioane de locuitori). În momentul când au fost somați să se predea, străinii au fugit abandonând mai multe recipiente și grenade. Laboratoarele au decoperit că în aceste recipiente se aflau culturi de larve și de viruși ai unor boli extrem de primejdioase care dacă ar fi ajuns în apa bazinelor ar fi dus la izbucnirea de epidemii în rândurile populației.
Situația din sud-estul Ucrainei este una explozivă și populația pașnică este îngrozită de faptul că artileria și aviația ucrainiene bombardează clădiri și case. Minerii din Donbass au avertizat Guvernul Ucrainei că dacă militarii ucrainieni nu vor înceta luptele, toți minerii ruși se vor organiza în trei divizii și vor pleca pe front să lupte alături de Armata de Eliberare contra trupelor Kievului.
Președintele Poroșenko discută cu conducătorii noilor republici ruse de pe poziții de forță, în condiții de ultimatum. El nu negociază nimic și singurele mesaje pe care aceștia le primesc de la el vin prin intermediul tunurilor sub formă de obuze.
Armata Ucrainiană este târâtă într-un război murdar pe care ea nu-l dorește, iar dacă lucrurile vor continua așa tot sud-estul Ucrainei se va aprinde.
Două unități militare ucrainiene din centrul orașului Doneț (UM 3037 și UM 3039 a Gărzii Naționale Ucrainiene) au fost capturate de forțele Armatei de Eliberare fără vărsare de sânge și întregul armament (inclusiv blindate și depozite de combustibil) au trecut în dotarea forțelor Armatei de Eliberare. Militarii Armatei de Eliberare au înconjurat respectivele unități militare și au făcut apel la părinții celor o mie de militari ucrainieni recruți care se aflau în cazărmile respectivelor unități ca să vină să-și ia copiii acasă.
Sute de părinți înspăimântați de soarta copiilor lor, la apelul Armatei de Eliberare  au venit la porțile unităților și i-au luat acasă pe tinerii soldați care au depus armele. Cei câțiva ofițeri ucrainieni fanatici care ordonau tinerilor soldați să deschidă focul împotriva soldaților Armatei de Eliberare au fost imobilizați și trimiși la Kiev. Atitudinea lor dovedește că Guvernului ucrainian nu-i pasă că trimite la moarte copii de 18 ani. Președintele Poroșenko este gata să sacrifice viețile tinerilor militari pentru propriile lui ambiții.
Populația nu înțelege cum vrea conducerea de la Kiev să soluționeze pe calea armelor conflictul. Lupta în mediul urban (o știe orice absolvent al unei școli de subofițeri) este absolut sinucigașă pentru orice armată. Un oraș nu poate fi cucerit cu tancurile și cu avioanele. Germanii au încercat doi ani să cucerească Stalingradul și nu au putut.
Tot la fel de clar este că în Estul Ucrainei au fost create două state noi. Admițând că Armata Ucrainei va reuși în cele din urmă să intre în Donețk, în Slaviansk și în Lugansk, guvernele celor două republici ruse se vor retrage în alte zone și vor declanșa lupte de partizani. Pierderile pe care le va suferi economia ucrainiană vor fi dezastruoase și vor aduce Ucraina în pragul dipariției.
Singura modalitate pentru rezolvarea confilctului este încetarea ostilităților, retragerea trupelor ucrainiene din Donbass și începerea negocierilor de pace. Ucraina poate avea relații foarte bune pe toate planurile (inclusiv economice) cu noile republici ruse, lucru din care ar avea de câștigat toată lumea.
Gheorghe PANAITESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.