Secrete.

joi, 25 august 2011

Masajul cu preparate din plante


Data aparitiei: 28.07.2006

Cateva afectiuni care se trateaza cu succes prin masajul cu preparate din plante
De retinut:masaj cu preparate din plante

- Cand facem cuiva masaj, fie ca ne dam seama sau nu, ii transmitem foarte bine starea noastra acelei persoane. De aceea trebuie sa avem o dispozitie foarte buna, sa fim calmi, plini de incredere, veseli, optimisti.

- Daca sunteti obositi, suparati este bine sa evitati sa faceti masaj.

- Masajul este o cale excelenta de cunoastere a celui tratat. Prin intermediul mainilor putem afla multe despre starea de vitalitate a pacientului, despre starea sa de tensiune interioara, despre cat de receptiv sau nervos este. De asemenea vom sti unde este un spasm muscular, care sunt locurile congestionate, partile umflate, entorsele vechi, luxatiile. Asadar mainile ne vor putea spune multe lucruri despre persoana din fata noastra, unele pe care probabil nici ea nu le stie.

- Efectele masajului se datoreaza actiunii lui asupra unor muschi in cazul durerilor, intinderilor si crampelor musculare, actiunii asupra ligamentelor si tendoanelor in cazul unor entorse, luxatii etc., asupra stresului si tensiunii datorita relaxarii si decontractarii pe care le produce, dar si asupra organelor interne datorita faptului ca in timpul unui masaj se actioneaza asupra diferitelor puncte de acupuntura.

- Prin masajul cu preparate din plante se actioneaza asupra intregului organism, intrucat principiile active sunt preluate prin circulatia sanguina periferica si apoi sunt raspandite in intreg corpul, unde isi exercita actiunea terapeutica.
Surmenajul intelectual, oboseala cronica, durerile de cap
Se prepara un ulei de masaj sau un otet in care se pune la macerat o combinatie in proportii egale de busuioc (Ocimum basilicum) si menta (Mantha piperita). Cu preparatul obtinut din menta si busuioc se fac mai intai miscari blande de efleuraj (mangaiere) si apoi mai puternice, profunde (fara a produce durere) de frictionare. Zonele pe care se va face cu predilectie masajul vor fi ceafa si umerii.
Reumatismul

Se prepara un ulei medicinal din boia de ardei iute (Capsicum annum) si boabe de ienupar (Juniperus communis) in proportii egale. Dupa filtrarea preparatului se adauga 5-10 picaturi de ulei volatil de menta pentru fiecare suta de mililitri de ulei gras. Cu acest ulei se maseaza bland numai cu miscari de efleuraj (mangaiere) zonele afectate de 1-2 ori pe zi.
Observatie: daca sunteti alergic la ardei iute, atunci veti face uleiul medicinal numai cu boabe de ienupar. Daca in schimb simtiti ca efectul incalzitor al ardeiului iute este insuficient, atunci veti face un ulei de masaj in care veti folosi mai multe seminte de ardei iute macinate.
Celulita si vergeturile
Se face un ulei sau un otet de masaj din coada calului (Equisetum arvense). Se face mai intai un masaj uscat de zece minute cu frictionari, framantari, ciupituri si mers in cuta, dupa care se trece la aplicarea preparatului pe baza de coada calului facand in acelasi timp frictionari cat mai energice. Efectul este mai puternic daca la sfarsit se pune pe zona tratata o compresa cu un decoct din frunze de iedera (Hedere helix) obtinut prin fierberea la foc mic a acestei plante timp de 2 ore.
Aceasta aplicatie se face pe cat posibil zilnic timp de minim 3 saptamani pentru ca efectele sa fie vizibile rapid si stabile in timp.
Durerile musculare

Se prepara un ulei sau un otet medicinal din sunatoare (Hypericum perforatum), arnica (Arnica montana) si musetel (Matricaria chamomilla) in proportii egale. Se aplica acest preparat cu miscari foarte usoare de efleuraj si daca durerile nu se intensifica pot fi facute frictionari profunde si lente.
Sensibilitate la frig, raceli frecvente
Se obtine un ulei sau un otet medicinal din mesteacan (Betula alba) si arnica in proportii egale, care apoi se aplica pe tot corpul prin miscari de efleuraj si frictionari astfel incat corpul sa fie bine incalzit. Se face acest tratament o data sau de doua ori pe saptamana, imediat dupa baie. Dupa masaj pacientul va ramane in repaus, bine invelit, vreme de minim o ora. Daca suportati pe piele ardei iute, se poate adauga alaturi de arnica si mesteacan si o lingura de boia de ardei iute, care va produce o incalzire a corpului extrem de placuta.
O metoda traditionala tibetana in cazul acestor afectiuni este ungerea intregului corp cu bucatele de ghimbir (Zingimber officinallis) proaspat.
Astmul bronsic, bronsita cronica si acuta, pneumonia (adjuvant)

In uleiul obtinut din mesteacan si arnica se pun 5 picaturi de ulei volatil de menta si 5 picaturi de ulei volatil de cimbru (Thymus vulgaris) la fiecare 100 ml de preparat. Se aplica acest ulei pe zona pieptului prin miscari simple de efleuraj. Efectul bronhodilatator, expectorant si de stimulare a respiratiei este foarte rapid.
Nevralgie sciatica, nevralgie in general

Se obtine un ulei medicinal dintr-o combinatie de sunatoare (Hypericum perforatum), musetel (Matricaria chamomilla), salvie (salvia officinalis), menta (Mentha piperita) si boia de ardei iute (Capsicum annum) in proportii egale. Preparatul se intinde cu blandete, prin miscari de efleuraj pe zona afectata.

sursa: www.seductiatrupului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.