Secrete.

joi, 25 august 2011

Tehnici ale masajului uscat



Efleurajul - masajul prin mangaiere
Acesta modalitate de masaj se realizeaza cu toata suprafata degetelor si cu palma, care apasa foarte usor (ca o adiere) zona masata. Se realizeaza miscari uni-sens, lungi, line, toate indreptate spre zona pieptului. Efleurajul se poate face cu ambele maini deodata sau cu mana stanga si dreapta alternativ.
Presiunea asupra  pielii va creste gradat, la fel si viteza de realizare a miscarilor.
Nu e recomandat sa se insiste prea mult pe o singura zona cu efleurajul si se va adapta presiunea palmei dupa tipul de piele, asa in cand sa nu apara stari de jena, durere, usturime etc.
Frictionarile
Aceasta tehnica de masaj se realizeaza cu degetele, mai rar cu toata palma, pe suprafete suficient de mari pentru a se permite acest lucru. Pielea este apasata uniform cu degetele care nu freaca superficial pielea, ci imobilizeaza un fragment de piele atat cat sa permita elasticitatea acesteia si maseaza tesuturile in profunzime.
Daca miscarile de frictionare sunt realizate lent, in profunzime, ele favorizeaza detensionarea, aprofundarea relaxarii musculare, eliminarea tensiunilor si contractiilor. Daca miscarile de frictionare sunt realizate rapid, energic, ele grabesc procesul de eliminare a toxinelor si a apei din tesuturi.
Framantarea
Se realizeaza dupa o incalzire prealabila a tesutului cutanat si muscular cu primele doua miscari de masaj prezentate mai sus. Se aplica pe tesuturi moi care sunt prinse cu ajutorul palmei, apoi ridicate si stranse ca si cum am stoarce si apoi presate de planul osos dur. Cu alte cuvinte, framantarea se realizeaza ca si cum am framanta un aluat de paine.
Ciupiturile
Ciupiturile se realizeaza dupa ce am "incalzit" bine pielea prin fleuraj si frictionari. Se va aplica doar in zonele unde exista un strat suficient de gros care sa permita efectuarea acestei manevre fara dureri. Pielea si tesutul gras subcutanat se prind intre degetul mare si cel aratator, sunt trase energic, fara a ajunge la durere, dupa care sunt eliberate brusc prin desfacerea degetelor.
Acest procedeu de masaj, aplicat suficient de mult timp, tonifica tesuturile, le face ferme si tari. Ajuta de asemenea, la conturarea taliei si a segmentelor inferioare, la definirea armonioasa a musculaturii.
Presarile
Presarile se realizeaza asemanator cu tragerile, avand in plus o miscare de torsiune. Aceasta miscare actioneaza mai intens asupra tesuturilor superficiale. Aceasta manevra necesita o buna incalzire a zonei si este bine sa fie facuta dupa tragere, iar forta miscarii de torsiune va fi marita gradat.
Mersul in cuta
Mersul in cuta se realizeaza atunci cand avem o suprafata foarte mare de masat. Astfel, se prinde o cuta intre degetul mare si cel aratator, se trage usor, dupa care este propagata in lungime.
Aceasta manevra stimuleaza circulatia sanguina si, in cazul in care este facuta corect si gradat, produce o relaxare a musculaturii.
Forfecarile
Forfecarile se realizeaza pe zonele incalzite in prealabil. Forfecarile se vor aplica mai mult pe membrele inferioare si mai putin pe alte portiuni ale corpului. Astfel, intreaga suprafata a palmelor este pusa in zona masata, urmarind prinderea intre cele doua palme a unei portiuni de piele, care va fi supusa unei torsiuni, unei forfecari.
Aceasta manevra actioneaza in profunzimea tesutului cutanat, favorizand eliminarea depozitelor adipoase si a grasimii care este in plus. De asemenea, este foarte eficienta pentru eliminarea celulitei.
Tragerile
Tragerile sunt asemanatoare cu ciupiturile, doar ca, degetul mare nu face presiune doar cu aratatorul, ci cu toate degetele strans lipite intre ele. In acest caz, miscarea este mult mai lunga si mai lenta decat la ciupire. Masarea actioneaza mai in profunzime decat ciupirea, masa de tesut subcutanata deplasata fiind mai mare. Dupa tragere, degetele nu se destind brusc ca in cazul ciupirii, ci dau drumul lent pielii sa revina la normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.