Secrete.

joi, 25 august 2011

Terapia geotermala



Folosirea in combinatie a pietrelor reci cu cele fierbinti este cea mai mare noutate in materie de masaj si tratamente antistres. Acest tip de tratament ofera o adevarata doza de energie.
Cunoscuta sub denumirea de terapie geotermala, "terapia prin pietre" este terapia cu cea mai mare cautare in statiunile balneoclimaterice din intreaga lume, iar scopul sau este de a restabili echilibrul energetic al corpului.
Masajul cu pietre reci si pietre fierbinti nu este tocmai nou. De multi ani pietrele fierbinti sunt folosite in cultura chineza si in cea a amerindienilor pentru a alina diverse suferinte.
Pietre fierbinti si reci, albe si negre sunt alternate pentru a realiza un masaj al corpului: cele fierbinti relaxeaza musculatura, iar cele reci intaresc organismul.
Pietrele sunt alese in functie de fiecare parte a corpului: umeri, genunchi, picioare, gat, ceafa... Cele fierbinti nu ard si nici nu fac vreun rau; mainile pricepute ale celui care realizeaza masajul, strecoara pietrele de la stanga la dreapta si de sus in jos, permitand persoanei care face acest tratament sa resimta o senzatie profunda de bine si relaxare.
Energia vitala
Terapia cu pietre este bazata pe disciplinele orientale, conform carora exista sapte puncte enrgetice numite chakra localizate de-a lungul canalului central al corpului: centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. Din punctele chakra, energia este distribuita in intreg organismul prin numerose canale energetice care traverseaza corpul si care sunt in legatura cu respectivele organe.
Stimularea punctelor chakra ajuta de altfel sa se echilibreze energia care circula in corp (un flux prea mare de energie sau prea mic creeaza dezechilibre). In acest scop in timpul "terapiei prin pietre", pietrele fiebinti sunt asezate in dreptul punctelor chakra si devin intrari si iesiri de energie realizand o conexiune intre membrele inferioare si superioare.
Conform specialistilor in metode de relaxare si yoga elementul fundamental in terapia geotermala presupune aplicarea de pietre calde si reci actionand pe doua nivele:
- intr-un mod static prin presopunctura in anumite puncte

- intr-un mod dinamic prin metode de masaj bine definite
Pietrele fierbinti (50 gradeC) accelereaza circulatia sangelui si metabolismul celular in timp ce pietrele reci (8 gradeC) genereaza vasoconstrictie si eliberare histaminica care actioneaza impotriva durerii si a proceselor inflamatorii.
Ei amintesc ca pentru a realiza cu usurinta echilibrul fizic si psihic ambele sunt conditionate de aplicarea tehnicilor complementare ale terapiei geotermale:
- aromoterapia care stimuleaza si echilibreaza suprafetele cerebrale si corticale prin simtul mirosului,

- cromoterapia cu vibratiile energetice date organismului de fiecare culoare,

- meloterapia potrivita care pentru fiecare tratament ajuta la atingerea relaxarii actionand in acele suprafete cerebrale influentate de stimulii auditivi.
Terapia geotermala are conexiuni cu acupunctura, (mesajul este condus prin canalele de energie). Chakra impreuna cu Reiki constituie o modalitate de restabilire a echilibrului energetic.
In acest sens se subliniaza ca masajul prin pietre este ultima tendinta in materie de relaxare si tratamente cosmetice. Folosirea pietrelor (de bazalt, vulcanice, de rau etc.) este unul din cele mai potrivite remedii pentru relaxare si somnul adanc.
Pentru a efectua tratamentul se pregatesc o serie de pietre netede din ambele temperaturi pe care pacientul este asezat. Apoi pietrele sunt plasate in diferite parti ale corpului si masajul incepe sa combine presiunea mainilor si miscarile care sunt continuate de pietre.
Este potrivit pentru oameni stresati, nervosi, cu stari de anxietate, insomnii, cu probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze si artrite, pt. ca datorita naturii tratamentului rezultatele sunt evidentiate inca de la prima sedinta. Terapia geotermala garanteaza ca senzatiile ajung mai presus de imaginatia incepatorilor.
Terapia prin pietre
Dupa cum ii spune si numele, terapia prin pietre este masajul facut cu pietre. Pentru a realiza masajul este nevoie de un ulei care faciliteaza alunecarea pietrelor pe corp si de a dezvolta in acest fel o actiune mai delicata.
Terapistul are 72 de pietre, 54 de origine vulcanica de culoare gri inchis care sunt folosite fierbinti (sunt incalzite intr-un recipient termal plin de apa a carei temperatura atinge 55 gradeC) si restul de 18 pietre de culoare alba facute din marmura si racite cu gheata.
Pietrele au diverse forme pentru ca trebuie adaptate la diferitele parti ale corpului. Au fost supuse unor procese care le lasa perfect netede si le confera fizionomia potrivita. Cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele lunguiete pentru zona gatului si cele mai fine pentru spate si ceafa.
Cel mai mare si mai durabil beneficiu este obtinut prin folosirea pietrelor negre de origine vulcanica. Acestea sunt asezate si inclinate prin apasare, pe piele, in zonele tinta. In timpul acestui tip de masaj, se resimte o durere placuta. Caldura, emanata usor de pietre, relaxeaza muschii. Temperatura ridicata favorizeaza, de asemenea, transpiratia ceea ce duce la eliminarea de toxine.
Pietrele reci, din marmura alba, sunt utilizate de obicei spre sfarsitul sedintei pentru a echilibra tempertatura corpului si pentru a realiza o actiune revigoranta si tonica. La incheierea sedintei de "terapie prin pietre" trebuie sa se bea multa apa pentru a reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin transpiratie. Sedinta de masaj, de obicei dureaza o ora, si exista posibilitatea sa se ramana in pozitie culcata inca o jumatate de ora dupa incheierea masajului, pentru a desavarsi relaxarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.