Secrete.

marți, 2 august 2011

Tratament naturist pentru Cardiopatia ischemica


Tratament naturist pentru Cardiopatia ischemica

{jcomments on}
Cardiopatia ischemica (CI) este cea mai frecventa boala întalnita în populatie atât în tara noastra cât si în alte tari precum Franta, Canada, USA. Medicina moderna dispune de metode eficiente de prevenire si control a acestei boli, dar rezultatele nu sunt cele asteptate; de exemplu în USA 11 milioane de americani sufera de aceasta boala iar mortalitatea de cauza cardiaca prin ischemie este de aproximativ 500000 pe an. Pentru a creste eficacitatea de prevenire si control a CI este imperios necesara implicarea activa a populatiei care trebuie sa fie motivata cel putin prin cunoasterea bolii si masurilor terapeutice.
Cardiopatia ischemica este o boala care afecteaza arterele ce hranesc inima - arterele coronare - care îsi micsoreaza calibrul, având drept consecinta scaderea cantitatii de sânge ce iriga muschiul inimii - miocardul - pus astfel, în imposibilitatea de a-si satisface necesarul de oxigen, acizi grasi, glucoza. Fenomenul de reducere a fluxului de sânge prin arterele coronare a fost numit în limbaj medical cu termenul de ischemie. Modificarile cardiace produse de ischemie sunt desemnate de termenul cardiopatie. Ischemia se exprima clinic prin durere la nivelul pieptului, zona precordiala, durere ce îmbraca mai multe caracteristici - angina pectorala. Uneori miocardul lucreaza mai intens pentru a face fata solicitarilor (în timpul efortului când necesitatile în oxigen ale tesuturilor organismului cresc) si cere astfel o cantitatea mai mare de oxigen si produsi energetici: acizi grasi, glucoza. Acest dezechilibru între cerere, prin cresterea consumului miocardic si oferta, prin micsorarea fluxului prin arterele coronare datorita obstructiei, determina angina pectorala stabila sau angina de efort. Când durerile apar în repaus si n-au legatura cu efortul putem afirma ca avem de-a face cu angina instabila (preinfarct). Aparitia brusca a durerii precordiale cu durata mai mare de 30 minute ne face sa ne gândim la un infarct miocardic acut. Trebuie subliniat ca exista ischemie ce nu se exprima prin durere - ischemie silentioasa.
Pacienţii cu cardiopatie ischemică trebuie să respecte următoarele recomandări:
Regimul alimentar trebuie să excludă excesul de alimente bogate în colesterol: carnea grasă, creier, mezeluri, unt, ouă, brânzeturi grase, untură, ciocolată.
Cafeaua trebuie consumată slabă, 1-2 ceşti/zi, iar la pacienţii cu tulburări de ritm (bătăi neregulate ale inimii), tahicardie (bătăi prea rapide ale inimii), nervozitate sau insomnie, cafeaua trebuie exclusă.
Evitarea tensiunii psihice de orice gen survenită în familie sau la locul de muncă şi renunţarea la fumat sunt obligatorii.
Efortul fizic intens este contraindicat. Gradul de efort fizic trebuie restrâns până sub nivelul efortului care produce durerea. Crescând progresiv efortul, durerea va apărea la eforturi din ce în ce mai mari. Antrenamentul fizic cel mai comun constă din plimbări zilnice, progresive ca durată şi distanţă, cu evitarea căldurii excesive, frigului şi vântului.
Actul sexual poate fi practicat, evitându-se excesele, eventual putându-se administra înainte, în scop profilactic, Nitroglicerină sublingual.
Bolnavii de cardiopatie ischemica trebuie sa urmareasca sa isi asigure un climat protector, sedativ, bogat in oxigen, viata echilibrata
Factorii declansanti sunt: efortul fizic (mersul repede, alergarea dupa vehicule), frigul, pranzurile abundente, emotiile, surmenajul, constipatia, alcoolul, tutunul, cafeaua
Cadiopatia Ischemica - Tratament Medical
  • Nitroglicerina cp. 0,5 mg – 1-2 sublingual in criza de angina
  • Tratamentul coronarodilatator dintre accesele anginoase:
  • nitriti cu actiune prelungita (Pentalog, Izoket-izodinid) administrare cate ½ tablete * 3/zi; are actiune 4-5 ore
  • blocantii β adrenergici: Propanolol 40 mg ½ tb. * 3/zi (numai cu aviz medical avand contraindicatii absolute)
  • blocanti de calciu: Nifedipin (Corinfar) 10 mg tb. 3/zi
  • derivati coronarodilatatori sintetici: Dipiridamol (Persantin) 0,025 dg. 6/zi, Agozol, 60 mg – 2 cap/zi, Carbocromen (Intensain, Intercordin) 75 mg dg. 3/zi
  • Medicina naturista recomanda climatoterapia in perioadele de acalmie, la Tusnad, Vatra Dornei etc.
  • Tinctura de Valeriana (Hofigal) - Stare de voma, migrene, in special in cele de etiologie etilica, urticarie - mai ales in formele cu prurit intens greu de tolerat, dismenoreea asociata cu simptome vegetative de tipul: nervozitate, palpitatii, insomnii, senzatie de nod in gat, crize de plans - administrarea facandu-se pe perioada menstrei, hipertiroidie - ca tratament simptomatic pentru corectarea tulburarilor neurovegetative, patologia nevrotica, mai ales in sindroamele reactive, cardiopatie ischemica, extrasistole, hipertensiune arteriala (mai ales in timpul puseelor de hipertensiune).
Tratament pe baza de plante medicinale
  • Roinita (tinctura) - 10 picaturi de 3 ori/zi;
  • Maces (tinctura) - 15 picaturi de 3 ori/zi;
  • Rozmarin - infuzie din 2 g la 250 ml apa (400 ml/zi);
  • Valeriana (tinctura) - 10 picaturi de 3 ori/zi;
  • Menta - infuzie din 5 g la 250 ml apa (500 ml/zi);
  • Talpa-gastii - infuzie din 5 g la 250 ml apa;
  • Paducel - infuzie din 5 g la 250 ml apa (dimineata); Ceai de Paducel - Adjuvant in afectiuni cardiace cu substrat nervos, arteroscleroza, cardiopatie ischemica, aritmii,
  • Mesteacan - infuzie prelungita (2 ore) din 10 g la 250 ml apa (se consuma pe parcursul zilei).
Dietoterapie
Se vor evita: grasimile animale, carnea de porc, dulciurile rafinate, cerealele rafinate. 
Recomandari: primele zile (1-3 zile) se va tine dieta hidrica (1,5 l zilnic), compusa din sucuri de mere, morcov si spanac; decocturi de cereale (secara, ovaz, grau); limonade indulcite cu miere. Treptat, se introduc in alimentatie legumele pasate, fructele coapte, cerealele bine fierte si terciuite, laptele proaspat (circa 14-16 zile). Dupa 14-16 zile se trece treptat de la alimentele fierte la cele crude. Sucurile biologice (0,5-1 litru/zi) se mentin in alimentatie cel putin 42 de zile. Se interzice cu desavarsire consumul sarii in primele 14 zile.
Alimente-remedii in afectiunile cardiovasculare
Fructe: afine, coacaze negre, fragi, lamai, pere, mure, struguri, piersici, caise.
Legume: usturoi, ceapa, hrean, varza, spanac, tomate, linte, soia.
Cereale: secara, orz, grau, mei, hrisca (fierte sau mai bine incoltite).
Hiperensiunea arteriala (H.T.A.) reprezinta cresterea exagerata a presiunii sangelui in patul arterial.
Tensiuni normale: 140 mm Hg cu 80 mm Hg si 160 mm Hg cu 95 mm Hg pentru persoanele varstnice.
H.T.A. se caracterizeaza printr-o hiperactivitate cardiovasculara, avand urmatoarele simptome: transpiratii abundente, palpitatii, tahicardii, puseuri tensionale ridicate, dureri de cap, ameteli, oboseala, iritabilitate, insomnii, zgomot in urechi, intepaturi in dreptul inimii, tulburari de vedere, amorteli in maini.  Pot aparea urmatoarele urmari: slabirea memoriei, tulburari de vorbire, surditate, senzatie de deget mort, dereglari ale digestiei, accidente vasculare cerebrale, hemoragii ale fundului de ochi. 
Cauze: bolile renale si cardiace, afectiunile endocrine (datorate in special tiroidei, suprarenalelor si hipofizei), afectiunile cerebrale. O data cu vindecarea bolii cauzatoare, se normalizeaza si tensiunea.
Alimente interzise: zahar, dulciuri, paste fainoase, paine alba, prajituri, sare, carne, mezeluri, afumaturi, branzeturi (grase, sarate si fermentate), oua (maximum doua/saptamana).
Remedii alimentare: usturoi, ceapa, praz, salata, urzica, hrean, leustean, sfecla rosie, cirese, coacaze, lamai, visine, struguri.  De asemenea, se va tine cont de urmatoarele recomandari: lichidele se vor ingera fractionat, fara masticatie; se va renunta total la tutun si bauturi alcoolice; sarea se va reduce din alimentatie, in raport cu gradul bolii.
Somn - minimum 8 ore noaptea si 1-2 ore dupa-amiaza. Multa miscare in aer liber. Se vor evita solicitarile nervoase (familia va crea bolnavului o ambianta placuta).
Tratament pe baza de plante medicinale
  • Talpa-gastii (tinctura) - 20 picaturi de 3 ori/zi;
  • Rozmarin (tinctura) - 30 picaturi de 3 ori/zi;
  • Tei (tinctura) - 20 picaturi, seara;
  • Coacaz negru (frunze) - infuzie din 5 g la 250 ml apa (se consuma cate o doza dimineata si una la pranz);
  • Paducel (tinctura) - 20 picaturi de 3 ori/zi (3 saptamani pe luna);
  • Traista-ciobanului - infuzie din 5 g la 250 ml apa, dimineata, sau decoct din 2 g la 250 ml apa, fiert 5 minute (cate 3 linguri/zi);
  • Usturoi (tinctura) - 20 picaturi de 2 ori/zi (10 zile pe luna).
  • coada soricelului, in general se beau 2 cani din ceai pe zi,
  • tinctura de arnica montana, 10 picaturi dimineata
  • Ceaiuri: cardiosedative, antiasmatice, calmant impotriva tulburarilor cardiace, sedativ, produs de Plafar, din care nu lipsesc plantele talpa gastii, coada racului, frunze de roinita, radacini de valeriana.
 

Un comentariu:

  1. Google will be Transformed into a Formidable Smartphone
    Companyfive Android phonesGoogle Always Strives to bbe the
    biggest showdown bestween regulators and Silicon Valley already have in common with
    Syria? If the site is search engine marketing company out off the top line.
    But very few of the government's requests and determine that they meet the FISA
    requirements. Interestingly, Sean misspelled 'googol' as 'google' and found it to be 4, 620 feet deep.


    Review my web blog :: Google Tag Manager (http://www.fizzlive.com/member/766539/blog/view/2178509)

    RăspundețiȘtergere

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.