Secrete.

joi, 3 ianuarie 2013

Pesteri descoperite sub Piramidele de la Gizeh – partea I

Pesteri descoperite sub Piramidele de la Gizeh – partea I

Pesteri descoperite sub Piramidele de la Gizeh – partea I

Find o echipa de arheologi formata numai din „egipteni” speram sa va aratam cu adevarat ceea ce este aici.
Ceva extrem de bizar se intampla la Gizeh atat sub piramide cat si in biroul doctorului Hawass. Chiar si scepticii cu privire la “Biblioteca din Atlantida” trebuie sa admita acum ca exista ceva maret ascuns. Este setul perfect de circumstante pentru cei care se ocupa de teoria conspiratiei – in special datorita faptului ca este anul 2012.
In august 2008 s-a descoperit un sistem de pesteri sub piramide. Cu siguranta aceasta este o stire foarte mare. Dar iata ce reactie prezinta doctor Hawass pe propriul lui website:

Cu siguranta Hawass se teme in sinea lui de o asemenea descoperire. Deci, de ce sa o nege? De ce sa incerce sa o ascunda? Are acest fapt legatura cu zidul care se construieste acum in jurul complexului de la Gizeh? Ce secrete nu vor sa aflam?
In interiorul lumii subterane de la Gizeh
In decembrie 2009, dupa ce a negat existenta lor, seful egiptologistilor, doctor Zahi Hawass a trebuit sa admita ca o echipa care facea excavari sub conducerea sa cerceteaza un mormant vechi care se afla in centrul pretentiilor in legatura cu asa zisa descoperire a unei lumi subterane aflata sub piramidele de la Gizeh.
Acesta este un anunt surprinzator din mai multe pucte de vedere, nu in ultimul rand din cauza faptului ca ”pretinsul” sistem de pesteri a fost deja explorat si fotografiat de catre scriitorul si exploratorul britanic Andrew Collins. In august 2008, Collins anunta ca a redescoperit una dintre intrarile catre un sistem de pesteri neexplorat intrand printr-un misterios mormant la cateva sute de metri vest de marea piramida. Poate ca modul in care Collins a descoperit intrarea in pestera este cel care cauzeaza controversa.
Alinierea celor trei piramide cu stelele din centura lui Orion (deasupra) nu este perfecta.
S-a facut observatia ca cele trei piramide de pe platou de la Gizeh per cumva necentrate. Acestea nu sunt dispuse pe o linie dreapta. Deoarece ne minunam de perfectiunea matematica a vechilor egipteni, acest fapt a ingrijorat cercetatorii. Asadar, in 1993, teoria lui Robert Bauval si Adrian Gilbert, din cartea Misterul lui Orion, in care au observat ca cele trei stele ale centurii lui Orion definesc imaginea in plan a piramidelor de la Gizeh, a fost primita fara prea mult entuziasm. Cu toate acestea, „teoria corelatiei lui Orion” a devenit cunoscuta.
Aliniamentul nu era perfect dar era destul de aproape de perfectiune pentru multi egiptologisti, cu exceptia lui Andrew Collins.

Alinierea cu „aripile” lui Cygnus (deasupra) este perfecta.

Collins a descoperit un alt grup de stele din constelatia Cygnus care se potriveau cu aceeasi perfectiune care a devenit pecetea egiptenilor. Suprapunand stelele din Cygnus peste cele trei piramide a putut observa ca una dintre stele, Deneb, nu era aliniata. Uitandu-se acolo unde trebuia sa fie ceva – o piramida sau un templu – nu a gasit nimic. Poate timpul o distrusese? Poate era ingropata? Sau poate era un semn ca exista altceva sub platou, ceva gata sa fie descoperit.

Collins a descoperit mai tarziu dovezi in memoriile vechi, de 200 de ani, ale diplomatului si exploratorului britanic Henry Salt. Salt scria cum, in 1817, el si exploratorul italian Giovanni Caviglia au studiat catacombele de la Gizeh pe o distanta de cateva sute de metri inainte de a ajunge intr-o camera foarte mare. Aceasta camera era legata cu alte trei camere de dimensiuni egale din care plecau diverse pasaje labirintice, unul dintre ele fiind explorate de catre italian, mai tarziu, pe o distanta de aproximativ 90 de metri.
Collins a decis sa caute aceste pesteri in zona unde steaua nemarcata a lui Cygnus s-ar alinia in relatie cu cele trei piramide. A descoperit o serie de catacombe exact cum le descrisese Henry Salt, dar nici urma de camere. Atunci, in momentul in care se pregatea sa plece de pe teren, Salt a observat o crapatura in zidul catacombei care in cele din urma avea sa deschida calea catre acest complex imens de retea de pesteri.
Entuziasmat de descoperirea lui momumentala, Collins a fugit imediat sa anunte autoritatile egiptene, asteptandu-se ca ei sa fie la fel de fericiti si incantati ca si el. Gresit!
De ce Cygnus X-1 este neobisnuit.La cateva sute de ani lumina distanta, langa inima constelatiei Cygnus, Lebada, doua stele sunt prinse intr-o imbratisare gravitationala. Una dintre stele este un supergigant albastru, cunoscut ca HDE226868. Este de aproximativ 30 de ori mai masiv decat soarele si de 400 de mii de ori mai stralucitor. Cealalta stea are masa de la 5 pana la 10 ori mai mare dacat soarele dar este extrem de mica. Obiectul trebuie sa fie miezul colapsat al unei stele. Masa sa este mult prea mare pentru a fi o pitica alba sau o stea neutronica, totusi, asa ca trebuie sa fie o gaura neagra – ramasitele unei stele ce candva era un supergigant.
Sistemul este denumit Cygnus X-1 si a fost identificat ca fiind prima sursa de raze X descoperita in constelatia Cygnus. Descoperita de catre satelitul Uhuru, la inceputul anilor ’70, a fost una dintre primele gauri negre suspectate.
Razele X provin dintr-un disc de gaz ce se roteste in spirala si intra in gaura neagra. Pe masura ce cele doua stele orbiteaza una in jurul celeilalte odata la fiecare 5.6 zile, atractia gravitationala a gaurii negre deformeaza supergigantul albastru catre ea. Din profil, supergigantul seamana cu un ou cu varful ascutit catre gaura neagra. Acest ou, insa, nu are suprafete netede. In schimb, gaz fierbinte curge dinspre stea catre gaura neagra. Gazul formeaza un disc lat care inconjoara gaura neagra. Frictiunea incalzeste gazul catre un miliard de grade sau mai mult, cauzand emiterea unor torente de raze X – destule cat sa prajeasca orice vietate pe milioane de kilometri.
Stralucirea razelor X, insa, nu este constanta, in schimb palpaie, lucru care dovedeste faptul ca pertea intunecata a sistemului binar este o gaura neagra. Gazul intra prin marginea exterioara a discului si apoi, in spirale din ce in ce mai aproape de stea. Daca centrul discului ar contine o stea normala, sau chiar o stea neutronica super densa, atunci discul ar fi fierbinte si stralucitor pe tot parcursul lui pana in centru, iar cele mai stralucitoare raze X ar proveni de acolo. Dar stralucirea razelor X dispare cu mult inafara centrului discului. Observatiile facute cu telescopul spatial Hubble arata ca, in regiunea centrala, ocazional, emite bule de gaz care sparg marginea interioara a discului si apoi intra in spirala in gaura neagra.
Aceste bule sunt accelerate aproape de viteza luminii, astfel incat ele inconjoara gaura neagra de sute de ori pe secunda. Acest fapt cauzeaza sistemul de raze X sa palpaie. Daca bulele de gaz ar fi orbitat un obiect mai mare, nu s-ar fi miscat atat de rapid, motiv pentru care viteza lor de revolutie extraordinar de mare este o alta dovada a faptului ca intunecatul companion este o gaura neagra.
Campul gravitational puternic al gaurii negre „deplaseaza catre rosu” energia emisa de acest gaz catre lungimi de unda din ce in ce mai lungi. In cele din urma, pe masura ce gazul se apropie de marginea gaurii negre, deplasarea catre rosu devine atat de puternica incat materialul dispare din vedere – chiar inainte de a se spirala in gaura neagra.









Pesteri descoperite sub Piramidele de la Gizeh – partea a II a


Find o echipa de arheologi formata numai din „egipteni” speram sa va aratam cu adevarat ceea ce este aici. Ceva extrem de bizar se intampla la Gizeh atat sub piramide cat si in biroul doctorului Hawass. Chiar si scepticii cu privire la “Biblioteca din Atlantida” trebuie sa admita acum ca exista ceva maret ascuns. Este setul perfect de circumstante pentru cei care se ocupa de teoria conspiratiei – in special datorita faptului ca este anul 2012. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/pesteri-descoperite-sub-piramidele-de-la-gizeh-partea-i/
Autoritatile egiptene incearca sa ascunda descoperirea pesterilor
Potrivit lui Collins,
“Dr Hawass [Secretar General al Consiliului Suprem pentru Antichitati al Egiptului] neaga existenta pesterilor. A facut-o in mod public. De ce a facut-o este un subiect de discutie. Cea mai simpla explicatie este ca la investigatiile preliminare pe care le-a facut, ce au urmat vizitei prin care l-am informat despre descoperirea pesterii, in aprilie 2008, oamenii au intrat in mormant si nu au vazut intrarea, dupa cum am patit si noi initial.”
Cinsprezece luni mai tarziu, la insistentele presei si a intelectualilor egipteni, Dr Hawass a confirmat ca a ordonat ca o echipa formata numai din egipteni sa exploreze mormantul ce face obiectul acestei ” controverse “. Controversa? Cum poate o descoperire de asemenea magnitudine sa fie controversata?
“Curatam calea acum si este o catacomba din perioada tarzie, ca multe altele din Egipt , a declarat el in aceasta saptamana. “Nu exista nici un mister legat de ea si nici o legatura cu temele ezoterice. Vom publica rezultatele noastre ca parte a unui proces normal.”
Desi a aplaudat interesul doctorului Hawass pentru acest sit, Collins ramane sceptic si are motivele sale sa fie asa. “Stim ca in august a inceput sa curete mormantul”, a declarat el. “Sapaturile au inceput aproape imediat dupa ce stirea descoperirii pesterilor a ajuns pe internet.”
Collins este de asemenea suspicios fata de explicatiile lui Hawass in legatura cu ceea ce el numeste “catacombe”. Oare folosirea termenului de “sistem” inseamna ca a gasit intrarea si a patruns in pesteri a caror existenta a negat-o anterior?, se intreaba el.
“Eu si colegii mei am examinat dovezile fotografice provenite din toate catacombele dinastice din Egipt si toate par sa fie sapate de mana omului.” -Hawass
 Dar fotografiile nu mint. Collins spune, “Cele de la Gizeh sunt naturale si strabat roca pe multe sute de metri, probabil urmand cursul unor rupturi geologice locale.”
Cu toate ca Dr Hawass sugereaza ca nu exista un mister in legatura cu aceste catacombe, Collins crede ca pesterile se extind sub cea de-a doua piramida, acolo unde traditiile antice aseaza legendarul mormant al lui Hermes [dreapta], fondatorul legendar al Egiptului. Acest fapt este foarte important pentru ca Hermes este cunoscut ca fiind Aducatorul Marii Intelepciuni iar Collins crede ca aceste camere ar putea aduce la iveala ceva lasat in urma de Hermes – ceva de genul Bibliotecilor Legendare.
Bibliotecile Legendare – profetite de Edgar Cayce?
Potrivit mediumului legendar, Edgar Cayce, piramidele au fost construite de catre o civilizatie antica cu originile in Atlantida. Aceasta mareata civilizatie a existat undeva intre 10,000 si 11,000 i.C. si este responsabila pentru construirea Marii Piramide si pentru ingroparea istoriei pierdute a umanitatii intr-o camera numita Biblioteca legendara.”
“Inregistrarile sunt una… [Ele contin] “…o istorie a Atlantidei de la inceputurile acelei perioade, cand spiritul lua forma, sau isi incepea materializarea pe pamant.” — Cayce
Inregistrarile se extind catre prima distrugere a civilizatiei antice a exodului atlantilor catre alte pamanturi si distrugerea finala a Atlantidei. Ele descriu constructia marii piramide dar si o profetie a “cine, ce, unde si ce va rezulta in urma deschiderii inregistrarilor.”
Collins spune,
“Acestea nu au fost gasite. Asa ca probabil inca sunt acolo asteptand sa fie descoperite, undeva in apropierea locului in care Salt si Caviglia au ajuns acum aproape 200 de ani. Cred ca pesterile in care am intrat sunt parte dintr-un complex mult mai mare ce se intinde dedesubtul intregului platou de la Gizeh.”
Collins explica faptul ca reteaua de pesteri este naturala si seamana cu Swaitzer-ul. El crede ca acestea s-au format cu mult timp inaintea constructiei piramidelor si sugereaza ca ar putea fi unul dintre motivele pentru care piramidele au fost construite pe aceasta locatie. Civilizatiile antice credeau ca una dintre partile procesului mortii implica traversarea asa zisei “lumi de jos” si ca aceste pesteri ar putea fi foarte bine intrarea catre lumea de jos. Exista dovezi ale prezentei umane in cele mai adanci parti ale pesterilor.
Imaginile din satelit ajuta la verificarea pesterilor
Potrivit lui Collins, “Imaginile din satelit ar sugera ca pesterile… ajung pana sub cea de-a doua piramida.” Putin catre vest, arheologii au descoperit o colectie de pasari mumificate. Deoarece constelatia Cygnus este istoric descrisa ca pasare, mai exact o lebada, se presupune ca cei care se inchinau au lasat pasarile mumificate ca ofranda asociata acestei configuratii in forma de stea sau poate lui Socar, entitatea cu forma de pasare, care era conducatorul lumii de jos.
De la intrarea in pesteri se pare ca poti calatori catre cea de-a doua piramida si direct catre locul unde steaua constelatiei Cygnus, Deneb, s-ar alinia cu cele trei piramide si cu aripile lui Cygnus. Este cumva acesta locul faimoasei Biblioteci Legendare? Va permite guvernul egiptean lumii sa afle ce este cu adevarat acolo? De ce sunt atat de secretosi?
Ce este in pesteri
incepand cu februarie 2010, Dr Zahi Hawass a aratat ca sistemul de pesteri este cercetat de o gramada de experti.
“Avem experti din toate domeniile care lucreaza cu noi,” a declarat saptamana aceasta. “Arheologi, geologi, ingineri si arhitecti, ca sa numesc doar cativa… Voi da informatii despre sapaturile de la Gizeh pe website-ul personal si voi publica rezultatele muncii noastre pe masura ce o finalizam.”
Munca la pestera-mormant, denumita “NC2″ de catre egiptologistul american George A. Reisner, a scos la iveala doua noi tuneluri si scari taiate in stanca ce conduc catre un labirint subteran de camere si galerii cum nu s-a mai vazut in istoria cunoscuta. Dr Hawass sugereaza ca ar fi datate din timpul vechilor dinastii. Se pare ca pesterile au fost folosite la inceput pe post de catacombe, dar ulterior au fost folosite ca o necropola pentru pasari, unde pasari mumificate si alte mici animale erau oferite ca ofrande.
Un britanic pe nume Richard Gabriel si partenera sa Judith au reusit sa intre in mormant si in sistemul de pesteri si au facut o serie de fotografii care iti taie rasuflarea. Primele 5 fotografii de sus sunt facute in mormant.
Observati multiplele cabluri electrice [deasupra-stanga] indicand nivelul de activitate ce are loc in prezent in pestera.
Una dintre fotografii [deasupra-dreapta] arata un simulactu in piatra sub forma unui cap de sarpe, intarind povestile orale locale, care pretind ca aceste pesteri sunt bantuite de un sarpe gigantic denumit el-Nahash. Asa ca acum asteptam. Ce vor gasi acesti experti in labirintul de pesteri? Sunt acolo inregistrari ale unei civilizatii anterioare descriind realizarile lor in stiinta si filosofie? Sunt acolo avertismente in legatura cu soarta careia i-au supravietuit odata si care pare sa ne ameninte si pe noi? Si oare ne vor spune daca vor descoperi aceste lucruri?
Ce credeti?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.