Secrete.

marți, 5 februarie 2013

„Cavalerul” rusesc va proteja întinderile Arcticii,,

„Cavalerul” rusesc va proteja întinderile Arcticii








тактическое учение военные учения Сибирский военный округ полигон Юрга бмп танк стрельба  вооружение Вооруженные силы РФ
Foto: RIA Novosti

La principala întreprindere rusească care produce vehicule blindate pentru infanterie Kurganmaşzavod este produs un vehicul de luptă pentru infanterie Râţar (cavalerul) absolut nou, conceput pentru operaţiuni în regiunile polare. Potrivit datelor apărute în presă, este vorba de o maşină foarte neobişnuită, care nu are nimic comun cu vehiculele blindate produse anterior în Rusia.

În locul motorului diesel convenţional Râţar va fi echipat cu o turbină cu gaz. Aceste motoare pot fi pornite mai uşor şi ele funcţionează mai sigur în condiţiile climei polare. În afară de asta, ele sunt compacte. Rusia este a doua ţară din lume, împreună cu SUA, care are experienţă în dezvoltarea şi producţia de motoare cu turbină cu gaz pentru vehiculele blindate.
O caracteristică şi mai importantă a maşinii noi este transmisia electromecanică şi corpul format din două părţi. Este evident faptul că în acest fel se presupune să se asigure dimensiunile necesare pentru echiparea cu arme puternice şi cu infanterişti şi cu o cantitate mare de combustibil.
Lucrările asupra BMP Râţar se află într-un stadiu incipient şi avansează în paralel cu lucrările asupra BMP Kurganeţ-25, care este mai simplu. De ce există două programe de cercetare paralele? Este clar că vehiculul blindat de luptă Râţar reprezintă un sistem extrem de complex, a cărui producţie poate începe nu mai devreme de deceniul următor. Finanţarea acestei maşini are loc în cadrul proiectelor de consolidare a prezenţei militare ruse în Arctica şi având în vedere stadiul incipient al lucrărilor, ea nu postă scump. Acum, Rusia întreprinde o serie de măsuri mai costisitoare în vederea sporirii capacităţilor sale militare în zona arctică.
Ministerul Apărării rus intenţionează să revizuiască planurile anterioare privind închiderea aerodromului militar polar Tiksi. Mai mult, până în 2020 aerodromul va fi modernizat. În 2013, pe arhipelagul arctic Novaia Zemlia este prevăzută dislocarea unui grup de avioane de vânătoare de interceptare grele MiG-31. Conform planurilor anunţate anterior de conducerea Rusiei, în Arctica va fi creat un grup special de trupe ruseşti care va asigura interesele ruseşti în regiune.
În prezent, între ţările care se interesează de resursele arctice se amplifică disputele legate de viitorul acestei regiuni. Rusia pretinde la o parte importantă a platformei continentale arctice şi insistă asupra dreptului prioritar al statelor din regiune în domeniul utilizării resurselor sale. În aceste chestiuni ea se confruntă cu unele ţări extra-regionale, cum ar fi China, care se declară în favoarea accesului tuturor ţărilor lumii la resursele din această regiune. Programele tehnico-militare ample pe care Rusia le efectuează în scopul protejării frontierelor sale arctice demonstrează că Moscova nu intenţionează să cedeze în disputele privind viitorul resurselor din Arctica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.