Secrete.

vineri, 19 aprilie 2013

Companiile din Asia încep să exploateze aeronave Sukhoi SuperJet 100

15.04.2013, 14:57
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
Самолет Сухой Суперджет 100
Foto: EPA

Două companii din zona Asia-Pacific au început exploatarea comercială a aeronavei ruseşti Sukhoi SuperJet 100 (SSJ 100). Primele zboruri comerciale au fost îndeplinite de SSJ 100 care aparţin companiei indoneziene Sky Aviation şi companiei laoţiene Lao Central. Acesta este un pas important în promovarea avionului rusesc pe pieţele ţărilor din Asia.

Începerea exploatării SSJ 100 în această zonă demonstrează că treptat proiectul depăşeşte efectele negative ale accidentului din luna mai din Indonezia, când SSJ 100 s-a izbit de panta unui multe. Potrivit comisiei, care a anchetat accidentul, cauza a fost o eroare a echipajului şi slaba cunoaştere a particularităţilor reliefului.
În pofida faptului că după accident, mass media preziceau eşecul SSJ 100 pe piaţă, Sky Aviation nu a renunţat la planurile de a achiziţiona aceste aeronave. Contractul semnat în anul 2011, care prevede livrarea a 12 aeronave SSJ 100 în suma totală de 380 de milioane de dolari în perioada 2012 -2015 continuă să fie îndeplinit. Cu Lao Central a fost semnat un contract privind livrarea a 3 aeronave şi cumpărarea mai târziu a încă 6 avioane la preţul iniţial.
SuperJet este livrat în Mexic, unde compania Interjet a semnat un contract referitor la achiziţionarea a 20 de aeronave şi posibilitatea cumpărării a încă 10 la preţul iniţial. Primul avion a fost furnizat la sfârşitul anului 2012.
Portofoliul general al comenzilor se ridică la 179 de aeronave. Compania Avioanele Civile Sukhoi, planifică, de asemenea, să mărească vânzările şi în alte regiuni ale lumii, inclusiv în Europa.
Dar, pieţii din Asia i se acordă prioritate. În 2012, SSJ 100 a fost prezentat la expoziţia rusă de la Salonul Aerospaţial de la Zhuhai. Atunci, preşedintele companiei Avioanele Civile Sukhoi, Mihail Pogosian, a relatat despre planurile privind livrarea acestor aeronave pe piaţa chineză. În martie 2013, aeronava a fost prezentată la expoziţia LIMA 2013 din Malaiezia.
Planurile de promovare a SSJ 100 pe piaţa chineză sunt tot mai reale, deoarece proiectul chinez analog ARJ-21 se confruntă cu probleme tot mai mari. Probele de zbor ale aeronavei au început încă în anul 2008, dar deocamdată sunt departe de finalizare, problemele depistate la începutul testărilor au fost rezolvate, dar modificările designului aeronavei au dus la apariţia unor noi dificultăţi tehnice.
Într-o serie de informaţii ale mass media chineze s-a sugerat că proiectul ARJ-21 poate fi închis, iar experienţa acumulată va fi folosită pentru a pune în aplicare programul unui avion regional. Dacă acest lucru va avea loc, atunci timpul în care China nu va avea o aeronavă regională proprie se poate mări.
La sfârşitul anilor 1990 începutul anilor 2000, China a renunţat în mod treptat la exploatarea avioanelor civile sovietice şi ruseşti în aviaţia civilă a ţării. Un impuls pentru aceasta a fost accidentul avionului Tu-154M China Southwestern Airlines în anul 1999. Câteva avioane Tu-154 au continuat să fie exploatate de forţele aeriene chineze ca avioane speciale. Forţele aeriene au primit şi un număr redus de aeronave Tu-204, livrate în China în anii 2000. Dar, conducerea aviaţiei civile chineze se declara împotriva avioanelor ruseşti.
Experienţa negativă a exploatării avioanelor sovietice, de care îşi pot aminti chinezii nu trebuie să se extindă asupra aeronavelor SSJ 100. Spre deosebire de avioanele sovietice, Sukhoi SuperJet este construit cu implicarea largă a agregatelor celor mai buni producători occidentali şi cu folosirea la maxim a cooperării industriale internaţionale. El este orientat spre obţinerea celor mai bune caracteristici economice şi de aceea de el se interesează deja companiile aeriene europene. Compania Avioanele Civile Sukhoi acordă o atenţie deosebită reţelei de deservire pentru aceste aeronave şi în prezent se ocupă de crearea unui centru regional de deservire în Asia de Sud-Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.