Secrete.

vineri, 19 aprilie 2013

Creşte cererea de avioane militare ruseşti

18.04.2013, 13:21
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
Реактивный самолет ЯК-130
Yak-130. Foto: RIA Novosti

Poziţiile Rusiei pe piaţa mondială a armamentului sunt mai puternice în segmentul aviaţiei de luptă. Avioane precum Su-30 şi MiG-29 sunt bine cunoscute în multe regiuni ale lumii, în primul rând în ţările din Asia de Sud-Est.

Cererea de tehnică aeriană de luptă de fabricaţie rusească este menţinută pe seama apariţiei unor clienţi, precum Algeria, Venezuela, Malaiezia, Vietnam, Uganda, Indonezia. Pe această listă va apărea în curând şi Bangladesh. Livrările de avioane Yak-130 în această ţară pot începe în anul 2015.
Pentru companiile din complexul industrial de apărare al Rusiei cooperarea tehnico-militară cu ţările asiatice este prioritară. Statele din Asia de Sud şi Sud-Est se dezvoltă intens şi alocă sume mari de bani pentru înzestrarea trupelor lor, menţionează Ivan Konovalov, directorul Centrului de Conjunctură Strategică.
„Aceste ţări au nevoie de aviaţie. Avioanele de luptă ruseşti sunt preferate de clienţi după criteriul preţ-calitate. Deşi ele costă destul de mult, totuşi, comparativ cu aparatele americane sau franceze, sunt mai ieftine. Iar calitatea este foarte bună. De aceea, ţările din Asia de Sud-Est, unde există o mulţime de probleme nerezolvate, inclusiv dispute teritoriale, acordă o mare atenţie aviaţiei ruseşti. Pe de altă parte, companiile ruseşti, precum MiG şi Sukhoi îşi promovează marfa pe această piaţă”.
Cel mai nou avion de luptă rusesc Yak-130 nu este atât de cunoscut în lume, precum Su-30 sau MiG-29. Însă are perspective bune de export, deoarece avionul are caracteristici excelente. Yak-130 este deosebit prin faptul că îmbină două funcţii: îndeplineşte rolul de avion de antrenament pentru pregătirea piloţilor şi rolul de avion de asalt, menţionează Viktor Murahovski, preşedinte al Comisiei de Industrie Militară de pe lângă Guvernul Federaţiei Ruse.
„Datorită aparaturii radioelectronice de bord, el poate imita într-un diapazon larg diferite modele de avioane de luptă, adică aerodinamica lor, metodele de folosire a armamentului. Fiind un avion de asalt uşor, el poate funcţiona în orice condiţii meteorologice şi poate folosi diferite tipuri de armament”.
Yak-130 costă de aproape două ori mai puţin decât avioanele de vânătoare moderne, ceea ce îl face un model deosebit. Contractul, care urmează să fie încheiat cu Bangladesh, este doar un prim pas în pătrunderea avionului Yak-130 pe piaţa mondială. Producătorul avionului, corporaţia Irkut împreună cu compania Rosoboronexport, intenţionează să promoveze Yak-130 pe piaţa Americii Latine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.