Secrete.

vineri, 19 aprilie 2013

Gadgeturile nu ne lasa sa traim. Cel putin asta avertizeaza o reputata cercetatoare,;in;cea mai recenta carte a sa. Viata langa tot felul de device-uri nu este chiar atat de sanatoasa, iar toxicitatea gadgeturilor trebuie sa ne dea de gandit.Castigatoarea Premiului Nobel,;Devra Davis (medic toxicolog) a reusit sa starneasca mari controverse dupa ce a publicat studii despre legatura dintre cancerul cerebral si folosirea telefoanelor mobile, in noua sa carte numita “Deconectat”, potrivit Yahoo! Shine.
Davis a descoperit o amenintare reala asupra sanatatii omului: exista probe care arata clar ca undele radio emise de dispozitivele mobile din preajma noastra fac rau creierului si AND-ului uman.
Telefoane mobile
Telefoanele mobile. Cea mai mare ingrijorare a autoarei este faptul ca, in ciuda nenumaratelor studii facute asupra pericolelor care ne pandesc atunci cand folosim telefoanele mobile, exista mereu companii care au interese de afaceri in aceasta zona si care limiteaza raspandirea acestor informatii pentru simplul motiv ca le-ar putea afecta profiturile.
Potrivit cercetatoarei, folosirea celularelor de catre copii le poate afecta acestora dezvoltarea cerebrala si poate duce la aparitia tumorilor in cazul adultilor. " Toate cercetarile noastre arata ca, in cazul tinerilor care incearca sa devina barbati, cei care folosesc telefonul timp de patru ore pe zi produc abia jumatate din sperma pe care o produc cei care nu folosesc device-uri mobile. In plus, spermatozoizii expusi radiatiilor telefonului, in laborator, sunt bolnaviciosi, se degradeaza repede si sunt incapabili sa inoate”, spune medicul.
Sfat: Puneti telefonul pe speaker atunci cand purtati convorbiri, sau folositi un dispozitiv handsfree.
Laptopuri
Laptopurile. Studiile deja au demonstrat ca folosirea indelungata afecteaza vederea si da niste dureri de cap incredibile. Recent s-a descoperit ca ne putem chiar praji picioarele daca tinem laptopul pe genunchi, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca pentru barbati tinerea unui obiect care degaja caldura, atat de aproape de zona genitala, ii poate lasa sterili, in timp.
Sfat: Singura povata eficienta ar fi sa priviti in alta parte decat in ecranul laptropului, la fiecare 20 de minute, timp de 2-3 minute. Mariti caracterele folosite (fontul), daca obisnuiti sa cititi mult pe laptop si folositi un suport pentru astfel de dispozitive, ca sa nu-l asezati direct in poala.
Ascultatul la casti
iPod-uri, Mp3-uri. Un studiu din 2006 arata ca doar o ora si jumatate de ascultat muzica la casti de tip “earbuds” ne poate afecta auzul.
Sfatul este sa folositi casti cu reducerea zgomotului, sa nu ascultati muzica la volum mare sau sa folositi casti pentru toata urechea (de tip closed).
Controllere
Nintendo, PlayStation si Wii. De fapt nu aparatele in sine, ci controlerele lor. Se pare ca acestea ne poate transforma pielea mainilor rosie, plina de iritatii suparatoare, practic se instaleaza  “sindromul PlayStation". In plus, au existat cazuri de intinderi sau chiar rupturi musculare, in randul jucatorilor.
Sfat: Cei care au Wii acasa ar fi bine sa faca mai intai o incalzire usoara si abia apoi sa joace jocuri solicitante, care predispun la efort fizic si la miscari bruste. Ca sa evitati iritatiile din palma, folositi pudra de talc.
Calculatoare desktop
Unitatile de tip desktop. Banalele computere nu fac rau nimanui direct, insa s-a constatat de-a lungul timpului ca pot contribui la transformarea uui organism normal intr-unul obez, de exemplu. Sau ca din cauza pozitiei pe scaun, utilizatorii dezvlta probleme de sanatate la coloana vertebrala sau la incheieturile mainilor.
Sfat: Cumparati o tastatura ergonomica, faceti streching sau yoga daca stati prea mult pe scaun, la birou. De asemenea, un masaj din cand in cand este foarte indicat. sursa/http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.