Secrete.

vineri, 19 aprilie 2013

Scanerelor TSA:Undele Terahertzi sparg ADN-ul uman

CITEZ;In interiorul scanerelor TSA: cum undele de Terahertzi sparg ADN-ul uman 

In mod curent, aplicarea cunostintelor stiintifice creeaza tehnologie, uneori insa, tehnologia este redefinita mai tarziu de stiinta. La fel este si cazul radiatiilor cu terahertzi (THz), undele de energie care stau la baza tehnologiei scanerelor corporale totale ale TSA. Aplicatii tehnologice ale THz

Undele THz se gasesc intre microunde si cele infrarosii, in spectrul electromagnetic.

Acest tip de radiatie a fost ales pentru dispozitivele de securitate, deoarece poate patrunde prin materie, adica prin haine, lemn, hartie si alte materiale poroase.

Acest tip de radiatie pare mai putin amenintatoare, deoarece nu patrunde adanc in corp si se crede ca e inofensiva pentru oameni si animale.

Undele THz pot avea aplicatii dincolo de dispozitivele de securitate. S-au facut cercetari pentru a determina posibilitatea de a le folosi pentru a detecta tumorile de sub piele si pentru a analiza proprietatile chimice ale diferitelor materiale si compusi. Potentiala piata pentru aplicatiile tehnologice pe baza THz pot genera venituri de miliarde de dolari.
Datorita potentialului profit, s-au efectuat cercetari extinse privind undele THz si aplicatiile acestora in ultimul deceniu.

Riscurile pentru sanatate

In ultimii ani, majoritatea posibilelor riscuri pentru sanatate, ca urmare a expunerii cumulative la undele THz a fost respinsa. Expertii au indicat catre fotonii THz, explicand ca acestia nu sunt suficient de puternici pentru ionizarea atomilor sau moleculelor, nici nu sunt in masura sa rupa lanturile de legături chimice. Ei afirma - si este adevărat – ca, in timp ce fotonii cu eregie mai mare, cum ar fi cei ai razelor ultraviolete si ai razelor X, sunt daunatori, cei cu energie mai putina, precum undele de terahertzi, sunt practic inofensive. [Softpedia.com]

Afirmatiile de pana acum sunt adevarate, dar biofizicienii fac cercetari in continuare. Unele studii au aratat ca THZ pot provoca mari probleme genetice, in timp ce alte studii similare nu au gasit dovezi privind posibilele efecte negative.

Boian Alexandrov de la Centrul pentru Studii neliniare de la Laboratorul national Los Alamos, din New Mexico, a publicat recent alaturi de colegii sai un studiu: "Dinamica respiratiei ADN-ului in prezenta unui camp de terahertzi", care dezvaluie dovezi foarte ingrijorătoare, chiar socante, ca undele THz generate de scanerele TSA deterioreaza semnificativ ADN-ul oamenilor care trec prin aparate, dar si al lucratorilor TSA, care sunt în imediata apropiere a scanerelor pe tot parcursul zilei lor de lucru.
Iata cateva dintre mentiunile facute in studiu:

"Noi luam in considerare posibilitatea existente unei influente a unui camp de terahertzi asupra dinamicii respiratiei ADN-ului dublu catenar.. Pe baza rezultatelor noastre, consideram ca o anumita expunere la radiatii cu terahertzi poate afecta in mod semnificativ dinamica naturala a ADN-ului, si, prin urmare, poate influenta complicatele procese moleculare implicate in expresia genelor si replicarea ADN-ului. "

In termeni simpli, Alexandrov si echipa lui au descoperit ca efectele rezonante ale undelor THz ce bombardeaza oamenii sparg molecula de ADN dublu-catenar. Aceasta dezmembrare a lantului de ADN creeaza bule intre gene, care pot interfera chiar cu procesele vietii: replicarea ADN-ului normal si expresia genelor critice.


Alte studii nu au descoperit acest efect mortal asupra ADN-ului, deoarece activitatea de cercetare a vizat doar efectele obisnuite ale rezonantei.

Rezonanta neliniara, cu toate acestea, este capabila de astfel de prejudicii si acest lucru pune in lumina efectele genotoxice inerente in utilizarea undelor THz pe tesut viu. Echipa subliniaza, in concluziile studiului, ca efectele lor sunt mai degraba probabilistice decat deterministe.
Din pacate, deteriorarea ADN-ului nu se limitează numai la expunerea la unde THz. Alte studii efectuate in trecut arata ca si microundele de frecventa mai joasa, folosite de telefoanele mobile si Wi-Fi provoca unele daune ADN-ului, de-a lungul timpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.