Secrete.

miercuri, 1 mai 2013

Cât de aproape a fost adusă România de un nou război, soldat cu dezmembrarea teritorială?

27.04.2013, 10:04
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
Румыния американские ПРО ракеты противоракетная оборона ракета вооружение
Colaj: Vocea Rusiei

Vă supunem atenţiei o analiză de Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992.

La finele anului 2014, gazoductul South Stream, construit de Gazprom în colaborare cu italienii de la ENI, va intra în funcţiune. Gazoductul porneşte de la portul Anapa de pe litoralul rusesc şi traversează Marea Neagră până în Bulgaria, la Varna. De aici conducta străbate teritoriile Bulgariei, Serbiei şi Ungariei, ocolind România. În 2015 ENI va da în folosinţă şi o ramificaţie a South Stream care străbate zona Balcanilor de vest, alimentând Italia pe sub Marea Adriatică. Practic, din 2015 gazele ruseşti din zona Caspică vor fi repartizate exclusiv pe direcţia strategică Balcanică una din cele 4 ale teatrului de acţiuni militare (TAM) european, marcând preluarea de către ruşi a controlului energetic şi implicit politic asupra întregii Europe Centrale şi de est.
Serbia, care deţine un rol cheie în cadrul reţelei de gaze South Stream, are toate şansele să achiziţioneze de la ruşi 64 de avioane SU-35 (superioare ultimei variante F-16 bloc 52/60 a americanilor), împreună cu 4-6 baterii de rachete AA cu rază lungă de acţiune S-300PMU/ S-300V4 şi noile sisteme AA Buk M2M şi Panţir S1. Totul pe baza propunerii unui împrumut rambursabil parţial dedus din taxa de tranzit a gazelor ruseşti pe un deceniu. Serbia nu a uitat rolul jucat de România în bombardarea din 1999 de către NATO a Belgradului prin punerea la dispoziţia avioanelor NATO a spaţiului său aerian, care s-a soldat cu separarea provinciei Kosovo & Mitroviţa (leagănul ortodoxiei sârbe) de Iugoslavia.
Vă reamintesc şi că pe 14 noiembrie 1918 armata sârbă a ocupat Timişoara, iar comandamentul militar sârb a preluat în administrare Banatul până în ianuarie 1919. Iar ca popor, sârbii sunt şi răzbunători, dar şi excelenţi luptători, aşa că abia aşteaptă să compenseze pierderea provinciei Kosovo prin eventuala recuperare a Banatului. De aceea, în cursul anului 2012, în baza hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, România a reînfiinţat Brigada 18 Infanterie de la Timişoara, pe structura fostei Divizii 18 Mecanizată, desfiinţată în 1999, ca pretext pentru aderarea la NATO.
Bulgaria dispune de aceleaşi MiG-29 nemodernizate de dinainte de 1989 şi a renunţat să achiziţioneze F-16 la mâna a 2-a, părând interesată şi ea de avioanele Su-35. Ca şi Bulgaria, Grecia este membru NATO şi ţară ortodoxă, având în dotarea divizionului 11 rachete AA de la Heraklion, sisteme AA ruseşti S-300 PMU1 şi TOR M1. Deci, tranzacţia e foarte posibilă, mai ales că un SU-35 costă cu 40% mai puţin decât un F-16 bloc 52/60. Iar forţele aeriene ale Rusiei care au în vedere din 2016 trecerea pe avionul din generaţia a V-a (Su-T50), nu intenţionează să introducă până atunci în dotare decât 100 de Su-35, acest avion fiind ca şi Su-30/33, unul destinat exportului.
Vă reamintesc că după capitularea forţelor armate româneşti, la 7 mai 1918 Puterile Centrale (Germania, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman și Bulgaria) au obligat România să semneze tratatul de pace la Bucureşti, cunoscut şi ca Pacea de la Buftea-Bucureşti. Una din condiţiile tratatului prevedea că România să retrocedeze Bulgariei 3/4 din teritoriul Dobrogei, o parte din acesta fiind şi azi în componenţa Bulgariei.
Un alt moment de cotitură a avut loc pe 28 martie 2013, când din ordinul preşedintelui Vladimir Putin, Comandamentul strategic Sud al armatei ruse a început o aplicaţie aeronavală neanunţată, cu trageri de luptă şi operaţiuni de desant pe litoralul Mării Negre, după un scenariu la scară redusă, de ocupare a Dobrogei şi a capitalei României, în decurs de 4-6 ore.
În cursul anului 2012, în baza hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, simultan cu reînfiinţarea Brigăzii 18 Infanterie de la Timişoara a avut loc şi reînfiinţarea Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti" de la Constanţa, pe structura fostei Divizii 9 Mecanizate, desfiinţate şi ea în 1999. Misiunea Brigăzii 9 Mecanizate fiind împiedicarea invaziei militare prin debarcarea pe litoralul Mării Negre, precum şi respingerea unei ofensive terestre din Bulgaria, pe teritoriul Dobrogei.
Numai că trăsătura de bază a armatei române a fost profilarea ei pe rezolvarea exclusivă a unei sarcini adiacente operaţiunilor militare, adică pe controlarea teritoriului deja ocupat de o armată, superioară calitativ şi cantitativ. Aceasta a fost misiunea ei în Irak şi Afganistan. Practica din Irak a dovedit că astfel de misiuni pot fi îndeplinite, la fel de bine, de companii private de mercenari. Diferenţa fiind aceea că în cazul companiilor private, SUA trebuia să plătească o sumă importantă de bani, în timp ce armata română făcea acelaşi lucru gratis.
În ceea ce priveşte capacitatea de a respinge o agresiune militară, armata română a renunţat demult să o mai abordeze, ajungând azi în aceeaşi situaţie cu cea a Republicii Mali. Pentru nivelul combativ apropiat de zero al armatei române, cea mai mare parte din vină o poartă corpul său de comandă, ireversibil virusat de nenumăraţi impostori, făcuţi generali pe baza gradului de rudenie cu familia prezidenţială şi a căror singură preocupare este aceea de a-şi da ilegal cât mai multe case din patrimoniul MApN. De altfel, am tratat pe larg acest subiect, într-un articol anterior.
Pe 18 aprilie 2013, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a acordat un interviu cotidianului România Liberă, în care le-a amintit românilor cât de nesigure au devenit plaiurile lor mioritice, afirmând că scutul antibalistic american de la Deveselu reprezentă, mai întâi de toate, o potenţială ameninţare pentru România. Această declaraţie l-a cam electrocutat pe Titus Corlăţean, ministrul de Externe al României. Cel cu nivelul de ambiţie al României care vizează trei zone principale din vecinătate: regiunea Extinsă a Mării Negre, Balcanii de Vest şi regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord.
După terminarea lucrărilor Consiliului NATO-Rusia, Titus Corlăţean a dat declaraţii cu privire la aşa-zise clarificări avute cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Fără a exista o confirmare din partea rusă, referitoare la existenţa vreunei audienţe acordate de Lavrov şi nici la conţinutul discuţiilor, Corlăţean a afirmat că Lavrov personal l-a asigurat că a fost vorba de o „neînţelegere” atunci când s-a vorbit despre posibilitatea ca România să devină o ţintă a Rusiei din cauza elementelor scutului antirachetă amplasate la Deveselu.
Corlăţean pierde din vedere un lucru elementar, încurcându-se în propriile minciuni. Deoarece Lavrov nu putea să retracteze sau să interpreteze ceea ce el însuşi i-a dictat ambasadorului Malginov să declare presei. Pentru că atunci când s-a oferit să-l găzduiască, Traian Băsescu a „omis" să condiţioneze semnarea acordului, de oferirea de către SUA a unei garanţii. Anume că el nu va fi îndreptat împotriva arsenalului strategic şi al forţelor strategice ale Federaţiei Ruse. Potrivit reglementărilor internaţionale, în absenţa acestor garanţii oficiale scrise, orice obiectiv de pe teritoriul statului care a acceptat amplasarea unui sistem de arme străin, îndreptat împotriva Rusiei, poate fi supus represaliilor de tip militar, din partea acesteia. Cu scopul retragerii autorizaţiei de amplasare.
Având în vedere toate aceste evoluţii, la punctul 2 al şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAŢ), din 5 februarie 2013, a fost prevăzută solicitarea realizării, în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenţă pentru România. Planul de contingenţă sau de intervenţie, hotărăşte ce acţiuni concrete vor fi întreprinse în cazul unui eveniment neprevăzut ce afectează grav şi negativ România şi care depăşeşte capacitatea ei de reacţie. Acest plan este răspunsul la o agresiune militară externă şi este cerut în cazul în care există indicii temeinice că România este ameninţată real.
Planul conţine un algoritm cu rolurile fiecărui membru NATO, care acceptă să intervină în favoarea României, graficul de cooperare pe etape şi misiuni, în cazul declanşării agresiunii împotriva României. El mai prevede şi o listă completă cu echipamentul şi tehnica de luptă necesară pentru a sprijini soluţia supravieţuirii României. Nici după 3 luni, NATO n-a dat curs acestei solicitări a României, semn că nu prea e dispus nici un stat membru să facă şi altceva decât să condamne verbal o eventuală agresiune militară îndreptată împotriva acestei ţări.
Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.






Generalii lui Băsescu, comisarii politici din anii `50?

30.03.2013, 10:35
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
президент Румыния Траян Бэсеску
Screenshot: Vocea Rusiei

Vă prezentăm opinia domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, referitoare la situaţia actuală din armata română.

„Extrem de nervos, Traian Băsescu a intrat în direct prin telefon, în 21 martie 2013, la postul România TV, pe tema proiectului Legii Statutului Cadrelor Militare. "Am intervenit pentru că dezbaterea cu privire la armată mă obligă să corectez informaţiile tendenţioase, greşite sau voit deformate. Armata română are o cifră de generali care începe cu 90. Sunt generali cu o stea, până la 3 stele, sunt comandanţi de divizii sau ataşaţi în afara ţării şi restul sunt în trupele operative sau în justiţia militară. Armata română are numărul de generali în deplin acord cu numărul de militari pe care îl are. Armata română este organizată după standarde NATO, iar toţi generalii despre care vorbim din comandamentele de armă şi de la Statul Major General sunt oameni care au participat la reformarea armatei. Uitaţi de generali ca domnul Pricină şi domnul Dogaru care au făcut armata la munci agricole. Nu mai faceţi pe strategul militar, domnule Pricină. Nu mai consideraţi armata NATO de astăzi ca fiind armata de la munci agricole de dinainte de revoluţie". Realitatea, reperele şi previzibilele evoluţii din TAM Central şi Estic erau cunoscute încă de pe vremea lui Ceauşescu, de cei care învăţaseră carte cu adevărat şi aici îi includ pe contemporanii generalului locotenent (cu trei stele) Corneliu Dobriţoiu, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1993.
Cu toate acestea, începând din 1997, titlurile a 80% din tezele de doctorat ale generalilor şi politicienilor, în calitate de membri ai ”societăţilor civile”, deveniţi în număr de aproape o mie doctoranzi şi apoi „dottore” prin procedeul deja consacrat: copy/paste, sunt următoarele: Marea Neagră – spaţiu de interes pentru securitatea și apărarea Uniunii Europene; Cooperarea regională în Zona Extinsă a Mării Negre; Coordonate energetice şi economico-financiare ale securităţii naţionale şi europene; Problematica securităţii şi cooperării economice în statele din zona Balcanilor de Vest în contextul integrării euro-atlantice, etc. Practic gândirea militară a ultimilor 16 ani a constat într-o repetare la infinit a acestor platitudini, de pe urma cărora n-a rezultat absolut nimic concret. În tot acest timp, alte state din jurul nostru, cu precădere Rusia, au făcut salturi de impresionante în ceea ce priveşte gândirea şi practica/politica militară.
Ca să lămurim acest aspect, în 1989 armata română avea acelaşi număr de generali ca şi azi. Numai că atunci în trupele de uscat existau 4 armate de arme întrunite, fiecare fiind compusă din câte 3-4 divizii, în total 14-16 divizii. Acum trupele de uscat dispun doar de 2 divizii, înzestrate cu aceeaşi tehnică de luptă din vremea lui Ceauşescu. Aviaţia şi apărarea AA erau structurate în 1989 pe 2 divizii de Apărare AA a Teritoriului şi 2 divizii de aviaţie ofensivă (cu 18 baze aeriene şi 24 de divizioane de rachete AA). Azi toate la un loc fac mai puţin de o divizie, cu aceeaşi înzestrare din vremea lui Ceauşescu. Cât priveşte marina militară, ea a ajuns deja una civilă, care foloseşte nave-spital camuflate în fregate type 22. Capacitatea combativă a sistemului militar este asigurată în mare măsură de nivelul iscusinţei generalilor săi, de a aplica creator principiile luptei armate. Una din principalele legi, general valabile ale luptei armate, descrise pe larg de generalul prusac Carl von Clausewitz în tratatul său militar Vom Kriege, spune că principiile de luptă aplicabile, depind în proporţie de 90% de generaţia de armament cu care armata este înzestrată. Rezultatul involuţiei înzestrării armatei române până în prezent, raportată la principalul adversar nenominalizat (dar cunoscut de toată lumea) se poate exprima printr-o comparaţie: tehnica de luptă existentă la sfârşitul Primului Război Mondial (avioane de vânătoare biplane Nieuport 28 propulsate de motoare de 160 cp, viteză maximă 198 km/h) versus tehnica de luptă existentă după 21 de ani, adică de la începutul celui de-al 2-lea război mondial (avioane de vânătoare Messerschmitt Bf 109 propulsate de motoare de 1.455 cp, viteză maximă 640 km/h). Aşadar cine poate fi atât de naiv să creadă că armata lui Traian Băsescu dispune de o capacitate sporită de apărare a ţării, în condiţiile în care e înzestrată tot cu tehnica de luptă lăsată moştenire de Ceauşescu în urmă cu peste 23 de ani?
Odată cu cel de-al 2-lea Război Mondial, Germania a adus schimbări radicale în ceea ce priveşte procedeele de luptă prin crearea unei categorii de arme extraordinare: rachetele balistice. Datorită vitezei mari (5.000-26.000 km/h), ele au o eficacitate deosebită şi nu pot fi contracarate decât de câteva mari puteri militare care deţin interceptoare antibalistice. Despre confruntarea dintre rachetele balistice şi interceptoarele antirachetă am vorbit într-un articol anterior.
Până în 1997, Brigada 32 de rachete şi Brigada 37 de rachete au dispus de câte 3 divizioane x 2 baterii de instalaţii Frog-3 la Ploieşti şi Craiova şi 6 divizioane FROG-7, amplasate la: Basarabi, Brăila, Ploieşti, Craiova, Lugoj şi Oradea (intrate în înzestrare în anul 1982), ambele de producţie sovietică. 13-20 instalaţii de rachete R-11 SCUD-A (bătaie 170 km, altitudine maximă 89 km) au funcţionat la Tecuci, Ineu şi Ploieşti din 1962-1964. În anul 1978, Ceauşescu a înlocuit rachetele sovietice R-11 SCUD-A cu cele mai performante sisteme pe care le-a avut armata română în înzestrare: R-17/ SCUD-B, cu o bătaie de 300-400 km. Aceste rachete constituiau „scutul" militar al României şi principalul element de descurajare pentru oricine atenta la integritatea teritorială a ţării noastre şi singura barieră redutabilă în calea iredentismului maghiar de la Budapesta, alimentat de Occident. Lucru recunoscut pe 27 iulie 1989 de jurnalistul Douglas Clarke, într-un material intitulat „România o ameninţare militară pentru Ungaria", difuzat de postul de radio Europa Liberă, finanţat de CIA (vezi toate aceste tipuri de rachete, aflate în înzestrarea altora şi azi: http://youtu.be/S_XQQIQQ-g0).
Prin Hotărârea nr. 0103/1997 a CSAT, întărită prin Hotărârea de Guvern nr.110/14.04.1997, politicienii Emil Constantinescu (preşedinte al României), Victor Ciorbea (premier), Victor Babiuc (ministru al Apărării) şi Traian Băsescu (ministru al Transporturilor) în complicitate cu generalul locotenent Constantin Degeratu, şef al Statului Major General (şcolit la George C. Marshall-European Center for Security Studies), au executat un ordin venit de la Casa Albă. Prin care, după ce au trecut în rezervă peste 2.000 de cadre excelent pregătite (desfiinţând cele 2 mari unităţi), rachetele lor au fost îmbarcate în portul Constanţa, de unde au fost transportate pe nave israeliene transcontainer şi livrate rebelilor Unita din Angola, prin încălcarea embargoului ONU. În totală necunoştinţă de cauză, diverşi pseudo-analişti invocă în acest caz tratatul INF (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty), uitând că el a fost stabilit şi semnat doar de SUA şi URSS, în 1987, România sau alte state nefiind părţi ale acestuia. Este adevărat că înainte de 1989 eşaloanele inferioare ale armatei (militari în termen, subofiţeri, maiştrii militari şi ofiţeri) erau obligate să participe la muncile agricole, pe care activiştii PCR, generalii şi ofiţerii superiori din conducerea MApN, Securitatea şi colaboratorii acesteia nu le serveau. Fie şi pentru ca „bişniţarii de zgârci" din flota comercială (protejaţi de aceeaşi Securitate) şi familiile lor, să se îmbuibe, în timp ce copii militarilor din unităţile izolate (Deveselu, Bărăganu, Topraisar, Pleniţa, Vînju Mare etc.) făceau foamea. Ca şi când s-ar fi ştiut că lor le erau predestinate fotoliile de ministru, preşedinte al României şi europarlamentar. Numai că înainte de 1989, Ceauşescu s-a preocupat şi de înzestrarea armatei cu tehnică de luptă modernă, în timp ce succesorii săi printre care se numără şi Traian Băsescu, au făcut contrabandă la greu cu aceste arme până când armata a rămas să lupte în izmene, ca la Mărăşeşti. Toate aceste "agerimi" s-au petrecut la vedere, fără ca vreun ofiţer superior din armată, devenit ulterior general de-al lui Traian Băsescu să comenteze. Aceştia sunt generalii de azi de la Statul Major General, despre care Traian Băsescu spune că sunt oamenii care au participat la reformarea armatei, prin procedeele arătate mai sus. De exemplu, ce calităţi de strateg militar îl recomandă pe generalul-locotenent Ştefan Dănilă să ocupe funcţia de şef al Statului Major General, altele decât relaţia de rudenie cu familia Băsescu? Trebuie să recunosc că datorită generalilor de carton ai preşedintelui, sublima reformă a armatei române a atins în zilele noastre o cotă atât de înaltă, bazată pe o tehnologie atât de avansată, încât Traian Băsescu în persoană s-a pus în genunchi la Casa Albă pentru ca Obama să amplaseze măcar un scut anti-rachetă la Deveselu”.
Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului, domnul Valentin Vasilescu. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.





Valentin Vasilescu: Ursul rus îşi arată muşchii la Marea Neagră

28.03.2013, 18:37
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
россия китай россия морские учения
Foto: EPA

Pe 28 martie 2013, la 04:00 (ora Moscovei), din ordinul preşedintelui Vladimir Putin, a început o aplicaţie militară cu trageri de luptă în Marea Neagră a Comandamentului strategic Sud, la care participă 7.000 de militari din forţa de intervenţie rapidă, 36 nave de suprafaţă şi submarine, un număr neprecizat de bombardiere strategice Tu-160, Tu-95MS şi Tu-22M3, avioane multirol Su-27 şi MiG-31, avioane de alarmare timpurie A-50 AWACS, aeronave de transport desant aerian An-12 şi elicoptere de transport Mi-8, însoţite de avioane de alimentare în aer Il-78.

În acest sens vă prezentăm opinia domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992.
„Aplicaţia de amploare era previzibilă în contextul politico-economic tensionat.
(Vezi: Cum au tăiat Dragonul chinezesc şi Ursul Rus ghearele Vulturului american. Partea a III-a), iar scenariul acesteia este unul care a mai fost vehiculat pe internet (Ziuanews.ro - Scenariul Marelui Stat Major în cadrul unui conflict cu Rusia este apocaliptic: Nimiciţi în patru ore).
Misiunea imediată a Grupării aero-navale ruse constă în exersarea unei operațiuni de desant maritim și aerian, în vederea ocupării regiunii Dobrogea și controlul punctelor de trecere de la Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă. Debarcarea se face în 2 raioane pe litoral, iar parașutarea în 3 zone, fiecare acțiune desfășurată la nivel „batalion", pe fluviul Dunărea. Direcția principală de ofensivă a forțelor ruse este Constanța-Fetești.
Divizia 30 maritimă (flota Mării Negre) va fi întărită cu Divizia 7 operațiuni speciale (alcătuită Regimentul 1 parașutiști, 1 R.Aeropurtat, 1 R.Artilerie, etc.), Brigada 18 infanterie, Bg. 22 Mecanizată și R. 708 Av. Transport (compus din avioane AN-12, dispuse pe aerodromul Taganrog, pe malul Mării Azov). Misiunea următoare a trupelor de uscat rusești este atingerea aliniamentului delimitat de confluența râului Argeș cu fluviul Dunărea, cursul în amonte al râului Dâmbovița. Ocuparea localităților Cernica și Corbeanca, DN-1 până la Ploiești, SubCarpații de curbură până la localitatea Odobești și atingerea râului Siret, la vărsarea în Dunăre. Statul Major General al Comandamentului strategic Sud al Federaţiei ruse a stabilit ca direcție principală de ofensivă calea ferată Fetești-București. Direcția secundară va fi Fetești-Focșani-Nămoloasa.
1. Componenţa forței navale de atac rusești Coloana vertebrala a Grupării aero-navale ruse (Divizia 30 Maritimă) este Brigada 11 Maritimă, alcătuită din 5 nave de luptă mari: un crucișător purtător de rachete din clasa Slava (12.500 t), două distrugătoare din clasa Kara (9.900 t) și 2 fregate din clasa Krivak (3.420 t). Slava dispune de 16 lansatoare de rachete supersonice navă-navă, navă-litoral de tip P-500 Bazalt, o mini-rachetă de croazieră, care zboară cu 2.5 Mach și lovește ținta din zbor orizontal. Rachetele sunt capabile să poarte încărcături nucleare, muniție termobarică și submuniții inteligente. Umbrela sau asigurarea aviației de sprijin a grupării navale ruse, care operează în Dobrogea, împotriva avioanelor de interceptare românești, este asigurată de crucișătorul din clasa Slava, înarmat cu opt lansatoare de rachete S-300 M-1 (bătaie minimă 90 km, altitudine maximă 25.000 m). Apărarea antiaeriană (AA) propriu-zisă a grupării navale ruse este realizată prin alte 80 rachete cu raza medie de acțiune (bătaie=40 km) de tip SA-N-3B. Apărarea nemijlocită a fiecărei nave din gruparea navală rusă este realizată de câte 40 de bucăți rachete AA cu rază scurtă de acțiune de tip SA-8 Gecko/OSA și până la 6 sisteme AA Kashtan (2xAK-630/ tun 6 rotativ țevi cal. 30 mm şi 16 lansatoare SA-18). Fiecare sistem dispune de 2 tunuri rotative GSh-30k cu şase ţevi, cal. 30 mm și două containere-lansatoare de rachete AA cu rază foarte scurtă de acțiune de tip 9M311. Divizia 30 M. mai are în organizare Brigada 41 M, vârful său de lance fiind Batalionul 166 maritim. Acesta este compus din purtătoare mici de rachete, corvete din clasa Tarantul și din clasa Bora. Corveta Bora, cea mai modernă navă din clasa sa, are o viteză maximă de 102 km/h și este înarmată cu lansatoare de rachete navă-navă, navă-litoral P-270 Moskit/SS-N-22 (bătaie 120 km) este apărată de 20 de racheteSA-8 Gecko/OSA și de sistemele de tip Kashtan. Gruparea navală rusă subordonează și Brigada 197 Amfibie alcătuită din 7 nave de desant care transportă Brigada Infanterie marină, întărită cu încă un batalion de infanterie marină. Ca şi Bg. IM, cele 2 Bg. Infanterie şi Mecanizată sunt înzestrate cu câte un batalion de artilerie cu 45 autotunuri tip 2S31Vena și 2S23 Nona (cal. 120 mm, bătaie 13 km, că proiectile Kitolov2, dirijate pe fascicol laser, care perforează blindaje de până la 65 cm).
2. Sprijinul aerian al flotei ruse Gruparea navală rusă este protejată aerian în luptă de Regimentul 3 Aviație vânătoare-bombardament cu aeronave Su-27, de pe aerodromul Krâmskaia (malul Mării Negre), R. 960 Av. cu MiG-31 de pe aerodromul Primorsko-Akhtarsk, (Marea Azov), Escadrila 43 Av.Bombardament cu Tu-22M3, Tu-160, Tu-95 de pe aerodromul Eisk (Marea Azov) și Reg. 55 elicoptere, R. 25 El. anti-tanc, R. 325 El. transport, etc.
3. Forța navală a României se bazează pe Flotila 56 Maritimă care dispune doar de o fregată operațională (Mărășesti) înarmată cu lansatoare de rachete sovietice P-21 Termit/SS-N-2 Styx (din anul 1964, bătaie 80 km), patru tunuri AK-726 cal. 76 mm și 4 x AK-630 cal. 30 mm, celelalte două fregate tip 22 „Regele Ferdinand" și „Regina Maria", fiind neînarmate, sunt poreclite "patrula păcii" de marinarii români. Divizionul de corvete (F-188 Zborul, F-189 Pescărușul, F-190 Lăstunul) este și el înarmat cu rachete 4xP-21. Un divizion cu 3 vedete purtătoare de rachete din clasa Osa este și el înarmat cu rachete Termit (F-202 Smeul, F-204 Vijelia, F-209 Vulcanul). Restul navelor (corvete, vânători de submarine, puitoare de mine, monitoare fluviale) nu sunt capabile să opună rezistență grupării navale ruse.
4. Aviația militară și apărarea antiaeriană română poate interveni aerian cu Flotila 86 de la Fetești (Mig-21 Lancer) și Escadrila 863 (elicoptere IAR-330 L) de la M. Kogălniceanu. Mai pot fi ridicate de la sol 8 aparate IAR-99 Șoim de la școala de aviație de la Bobocu, Escadrila 951 Av. cu MiG-21 Lancer, E. 904 elicoptere (IAR-330) de pe aerodromul Bacău. Funcționale, dar în afara razei de acțiune mai sunt Flotila 71 de la Câmpia Turzii (compusă din Esc. 711, 712 Av./ Mig-21 Lancer și Esc. 713 El./IAR-330). Brigada. 1 Apărare Antiaeriană este înzestrată cu 2 baterii tip S-75 Volhov din anul 1962 și un divizion MIM-23 Hawk nemodernizat (contemporan cu Volhov) și parțial operaționalizat care apără Bucureștiul. Despre cele 18 aeronave MIG Lancer apte de luptă, se știe că sunt produse în 1971, adică cu resursa de zbor epuizată. 5. Apărarea terestră a litoralului românesc revine Brigăzii 9 Mecanizată din subordinea Diviziei 2 Infanterie. Dispunerea Bg. 9 Mc. Este următoarea: Batalionul 912 tancuri la Murfatlar, B. 341 Inf. la Topraisar, B. 911 Inf. la Medgidia, B. 345 Art. la Medgidia. Podurile peste Dunăre sunt aparate de B.1 Jandarmi dispus la Fetești și Cernavodă. Divizia 2 Inf. mai are ca unități subordonate: B. 528 Mc. de la Brăila, Bg. 282 Mc. compusă din B. 280 Mc. Focșani, B. 84 Tc. Și B. 300 Mc. de la Galați. Brigada 8 Larom este compusă din B. 81 Aruncătoare de Proiectile Reactive cal. 120 de la Focșani, B. 83 APR de la Bârlad, B. 96 APR de la Ploiești. 6. Forța de reacție militară românească, neutralizată în 30 de minute. Prima lovitură aeriană a rușilor urmărește obținerea supremaţiei și destructurarea conducerii trupelor române ce acționează în teatrul de luptă. Cele dintâi ținte vor fi rețeaua de radare ale forțelor aeriene și navale românești din Dobrogea, precum și Bateria 1 Rachete AA de la Medgidia. Urmează aerodromurile M. Kogălniceanu și Fetești, punctele de comandă și de dirijare ale aviației în luptă, fregata Mărăşeşti, corvetele Zborul, Pescărușul, Lăstunul și vedetele Smeul, Vijelia, Vulcanul. Atacul aerian va viza și Bg. 9 Mec, blindatele și forța vie a B. 912 Tc, B. 341 I, B. 911 I, B. 345 Art, B. 307 I.M. Aviaţia rușilor va acționa pe câte 3 grupuri cu destinație tactică (formații de avioane având de lovit obiective de aceeași categorie). Trei subgrupuri a câte 3 patrule de avioane multirol, de la înălțimi de 8-10.000 m, vor lovi cu racheta subsonică Kh-35 E/Uran. În cadrul primei lovituri, grupurile cu destinație tactică beneficiază de asigurare de luptă, compusă din avioane Su-27, înarmate în variantă de interceptare şi de câte un avion generator de bruiaj sectorial. Neutralizarea batalioanelor românești de tancuri, artilerie sau a celor mecanizate (care dispun de până la 45 tancuri T-85M sau 45 MLI & TAB sau APR-Larom) încartiruite în remizele nerezistente la lovituri aeriene ale garnizoanelor, este asigurată de lovituri cu 1-2 rachete purtând muniție dispersoare tip SADARM. Forțele române nu dispun de rachete anti-navă Harpoon, Exocet, nici de submarine funcţionale. Submarinul Delfin zace inutilizabil din anul 2000 şi nu mai poate fi reparat. Practic, în primele 30 de minute de la declanșarea atacului, forțele aeriene, marina militară și cele 2 divizii de infanterie românești își pierd 80% din capacitatea de luptă. Ulterior, aviația rusă execută nestingherită vânătoarea de obiective, până când nici un tanc sau MLI nu va mai fi apt de luptă. Restul este pur și simplu o defilare a forțelor ruseşti (cu o durată de 4-6 ore de la începerea ostilităților) până la București”.
Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului, domnul Valentin Vasilescu. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.