Secrete.

miercuri, 1 mai 2013

Oamenii de ştiinţă ruşi au inventat o lovitură „nucleară” împotriva cancerului

30.04.2013, 16:41
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
стволовая клетка под микроскопом стволовые клетки
Foto: EPA

Biologii ruşi au găsit o modalitate de a aduce medicamentele împotriva cancerului rapid şi precis la celula canceroasă degenerată, adică direct în miezul ei. Ei au creat un „mijloc de transport” pentru acest lucru. Medicamentul va ajuta la tratarea mai multor tipuri de cancer. Totodată, efectele secundare ale acestui medicament sunt reduse aproape la zero.

Un grup de oameni de ştiinţă de la Institutul Academic de Biologie a Genelor din Moscova, sub conducerea profesorului Aleksandr Sobolev a inventat un nanotransportor modular. Este vorba de o moleculă mare formată din diferite module, care pot fi schimbate uşor în funcţie de sarcina care trebuie rezolvată. Asta înseamnă că ea se poate transforma în funcţie de diferite tipuri de celule bolnave pentru a transporta diverse medicamente.
În prezent în laboratorului lui Sobolev există un set de nanotransportori modulari, care pot aduce medicamentele la celulele bolnave în cazul cancerului la cap şi gât, leucemiei, tumorilor sistemului nervos şi vezicii urinare.
Unul din modulele transportorului recunoaşte tipul celulelor–ţintă şi în acelaşi timp stabileşte zona concretă unde medicamentul va da un efect maxim. Este important faptul că în acest caz pentru distrugerea celulei degenerate va fi nevoie de o doză minimă de medicament, ceea ce va reduce semnificativ efectele secundare, care sunt caracteristice de obicei medicamentelor împotriva cancerului.
„Identificarea” celulei poate fi combinată cu penetrarea în ea datorită sistemelor de transport, care există în fiecare celulă, inclusiv cele de cancer. Problema constă în proteinele specifice şi receptorii care pot „recunoaşte” dintr-o mulţime de celule care s-au apropiat de molecule pe cea necesară, o pot prinde şi trimite în celulă. Activitatea acestor receptori este deja studiată destul de bine şi pe ei precis că se poate conta, spun biologii.
Alte proteine din celula de cancer vor asigura mişcarea nanotransportorilor la destinaţiei. Această lovitură „nucleară” cu medicamente asupra celulei bolnave o va distruge rapid.
Pentru a schimba preparatele în funcţie de tipul celulelor-ţintă, modulele nanotransportorilor pot fi înlocuite cu uşurinţă.
Studiile preclinice au demonstrat eficienţa invenţiei ruse. Iar dacă ea va da rezultate bune şi în timpul testărilor clinice, atunci ea va putea fi aplicată în mai multe domenii ale medicinii. Evident şi în timpul diagnosticării pentru transportarea preparatelor care sunt necesare pentru cercetarea celulelor.
 
 
 
 

Medicii ruşi au regenerat ficatul

22.04.2013, 17:10
Printează Trimite pe e-mail Adaugă în blog
кардиологический центр сердечно-сосудистая хирургия медицина больница операция врач
Foto: RIA Novosti

Chirurgii siberieni au regenerat ficatul unui pacient printr-o metodă neobişnuită. O porţiune de 80% din ficat a fost afectată şi părea că este imposibilă salvarea lui. După intervenţia medicilor ficatul a început să regenereze celulele sănătoase.

Natalia Kedo din oraşul siberian Omsk s-a îmbolnăvit de helmintiaza ficatului. Această boală afectează ficatul şi deseori din cauza ei apar metastaze la creier şi plămâni. Este aşa numita „boală a vânătorilor”, infecţia se transmite de la animale sălbatice la om, de exemplu de la vulpi şi lupi. Fără intervenţia chirurgilor pacientul poate să moară.
În cazul de faţă a fost imposibilă efectuarea unei operaţii obişnuite, rezecţia porţiunii afectate a ficatului: partea afectată a fost prea mare şi în cazul rezecţiei s-ar fi dezvoltat inevitabil insuficienţă hepatică.
Chirurgii din Omsk au hotărât să opereze în două etape. Ficatul a fost împărţit în partea sănătoasă şi cea afectată. Ambele au rămas în cavitatea abdominală. În porţiunea afectată fluxul sanguin a fost oprit şi transferat în porţiunea sănătoasă. Circulaţia arterială a rămas pentru restabilirea porţiunii sănătoasă a organului.
Medicii şi pacienta au aşteptat 14 zile rezultatul operaţiei. În această perioadă, porţiunea sănătoasă a ficatului, pe care chirurgii au separat-o de cea afectată, a crescut de aproape două ori fiind capabilă să preia funcţiile întregului organ. Porţiunea afectată a fost înlăturată. În esenţă, chirurgii au efectuat un transplant parţial menţinând fluxul sanguin. Este una din cele mai dificile operaţii. Pentru efectuarea ei şi obţinerea rezultatului dorit medicii din Omsk au studiat fluxul sanguin peste 10 ani. În prezent, ei vor putea efectua cu regularitate asemenea operaţii.
Pacienta revine la viaţa normală.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.