Secrete.

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Suntem pregătiţi să apărăm românii din nordul Bucovinei, Herţa şi sudul Basarabiei?

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din nordul Bucovinei, ţinutul Herţa şi sudul Basarabiei?

Ucraina ar putea fi separată în două state, proeuropean şi filorus

Stat artificial, apărut din ruinele URSS, neomogen, cu o istorie de nici 24 de ani, faţă de care România are cele mai mari revendicări teritoriale, Ucraina s-ar putea rupe în două într-un viitor deloc îndepărtat. Gestionat cu violenţă de administraţia Ianukovici, conflictul cu opoziţia proeuropeană alunecă încet spre un adevărat război civil. Săptămâna aceasta, violenţele din capitala Kiev s-au extins spre regiunile din vestul Ucrainei.

Sediile administraţiilor regionale de stat au fost ocupate de opoziţie în mai multe capitale regionale

La Cernăuţi, 500 de persoane au luat cu asalt, vineri, sediul administraţiei regionale de stat. Preşedintele Mihai Găiniceru a fost lovit la cap în timpul conflictului. Protestatarii au preluat puterea la nivelul regiunii Cernăuţi şi au înfiinţat un „Consiliu Naţional al Bucovinei”, format din politicieni ai opoziţiei şi reprezentanţi ai societăţii civile şi organizaţiilor nonguvernamentale. Preşedintele Viktor Ianukovici a anunţat că va remania guvernul şi va abroga legile speciale împotriva protestelor.

Opoziţia nu renunţă însă la principala revendicare: demisia lui Ianukovici

Cum reconcilierea dintre cele două tabere pare aproape imposibilă, specialişti în geopolitică din întreaga lume nu exclud ruperea în două a statului vecin. Acest lucru nu se va face însă în mod paşnic. În această situaţie, statul român ar trebui să intervină, inclusiv cu forţă armată, pentru a apăra românii din nordul Bucovinei, ţinutul Herţa şi sudul Basarabiei. În cazul unor manifestări violente, când statul ucrainean nu ar fi capabil să menţină ordinea publică în teritoriile locuite de români, vom fi obligaţi să intervenim. Statul român nu trebuie să excludă, ba chiar trebuie să pregătească cu atenţie o eventuală intervenţie militară în nordul Bucovinei, ţinutul Herţa, sudul Basarabiei şi, de ce nu, în Transnistria. Ulterior, locuitorii aceste teritorii îşi vor putea exprima dorinţa de a face parte dintr-un eventual stat ucrainean nou apărut, sau, de ce nu, să revină în graniţele României. Necesitatea intervenţiei este de la sine înţeleasă.

Rusia îşi va proteja etnicii ruşi

În acest moment, oare este pregătit statul român să intervină, inclusiv militar, pentru a apăra românii din nordul Bucovinei, ţinutul Herţa şi sudul Basarabiei?http://stareanatiunii.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O zi plina-ochi de pace, va ureaza cristian_kinetoterapy.....si tot ceva doriti in viata.. Doresc ca fiecare sa poata posta liber cu conditia pastrari bunului simt si fara postari xenofobe si rasiste. Cu totii suntem copii Divinitatii.